Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αναστασίου για το βαρύ 4-0 από τη Λέχια: «Να μάθουμε να αμυνόμαστε σαν ομάδα…»!

«Κάναμε αρκετά καλά πράγματα μέχρι το 65’. Από εκεί και μετά δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Ο τρόπος που αμυνθήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο θύμιζε παιδική χαρά. Θα πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό, να μάθουμε να αμυνόμαστε σαν ομάδα γιατί πρέπει να ανταποκριθούμε σωστά σε παρόμοιες καταστάσεις στα επίσημα παιχνίδια», ήταν οι επισημάνσεις του Γιάννη Αναστασίου μετά το «φιλικό» 4-0 από την πολωνική Λέχια Γκντάνσκ!

thumbnail (6)

«Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και σήμερα πήραμε ένα πολύ καλό μάθημα», πρόσθεσε ο τεχνικός των πράσινων που είδε την ομάδα του να ξεκινά δυνατά, να υποχωρεί στη συνέχεια –και μετά από 15λεπτη διακοπή ώστε να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα των Πολωνών οπαδών-να χάνει πέναλτι η Λέχια (δοκάρι ο Βράνιες) και να λήγει το ημίχρονο με 0-0.

Η κατάρρευση του Παναθηναϊκού στο τελευταίο ημίωρο του φιλικού με τη Λέχια Γκντανσκ χάλασε την καλή εικόνα στην πρώτη ώρα της αναμέτρησης. Και τελικά το 4-0 ως τελικό σκορ ήταν πολύ βαρύ -αλλά μάλλον δίκαιο βάσει της εικόνας των πράσινων στην εξέλιξη του ματς.

Ουσιαστικά το παιχνίδι –με τον Παναθηναϊκό να έχει την ευκαιρία στην αρχή της επανάληψης να ανοίξει πρώτος το σκορ- κρίθηκε στο 63ο λεπτό καθώς ο Νίκος Καρέλης αποβλήθηκε για επικίνδυνο παιχνίδι και, τέσσερα λεπτά μετά ο Παβλόφσκι άνοιξε το σκορ. Από το 73’ μέχρι το 79’ οι Γιανίτσκι, Βράνιες και Μακουσέφσκι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (63′ Ταμπάκης), Σπυρόπουλος (46′ Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Κουτρουμπής (63′ Μπούρμπος), Μέντες (77′ Ρισβάνης), Δώνης (46′ Λαγός), Ζέκα, Ατζαγκούν (63′ Χουχούμης), Πέτριτς (63′ Ντίνας), Μπεργκ (77′ Ιμεράι), Κλωναρίδης (46′ Καρέλης).

 

By