Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναστασίου: «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» -Μπεργκ: «Μόνο ζητούμενο η νίκη»

Δεν αποκάλυψε τα πλάνα του στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού ματς απέναντι στην Αϊντχόφεν ο Γιάννης Αναστασίου. Χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ομάδα με αποφασιστικότητα και ξεκαθάρισε ότι το παιχνίδι με την ολλανδική ομάδα είναι ζωής ή θανάτου!

ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÕ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2014-2015)Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού:

Για την υπομονή που πρέπει να υπάρξει στην ομάδα:«Βασικά πάντα χρειάζεται υπομονή, ωριμότητα και σωστή διαχείριση. Παίζουμε με μια ομάδα καλή που μπορεί να σε τιμωρήσει, παίζει σωστό ποδόσφαιρο και εντός και εκτός έδρας. Το σίγουρο είναι ότι πάντα στην έδρα μας σκοράρουμε ένα γκολ άρα θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την παράδοση και βλέπουμε».

Αν θα παίξει ο Μπεργκ κόντρα στην Αϊντχόφεν;

«Βασικά δεν θα ήθελα να πω ποιοι θα παίξουν. Το σημαντικό είναι ότι επανήλθε. Κινηθήκαμε βάσει πλάνου και πλέον είναι θέμα διαχείρισης. Το σημαντικό είναι πως είναι fit και θα κριθεί αύριο».

Για την σημασία της νίκης;

«Κάθε νίκη σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι σημαντική. Όπως και στην Ολλανδία η ομάδα έδειξε ότι ανακάμπτει. Ο στόχος αυτής της ομάδας είναι να αποκτά εμπειρίες ακόμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Να παραμένουν στο ίδιο επίπεδο έως τώρα με εξαίρεση ένα παιχνίδι. Είναι σημαντικό και για το πρεστίζ του Παναθηναϊκού και για τα παιδιά γιατί σε ανεβάζουν σε άλλο επίπεδο».

Για τον Σίλντενφελντ και αν είναι έτοιμος;

«Έχω στην διάθεση μου 23 παίκτες και θα δούμε αύριο».

Είστε γνώστης του Ολλανδικού ποδοσφαίρου τι θα φοβόσασταν από τον αντίπαλο αν ήσασταν στην θέση του κ. Κοκού;

«Δεν είμαι στην θέση του κ. Κοκού οπότε δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Εγώ γνωρίζω την ολλανδική αλλά και την ελληνική νοοτροπία οπότε θα ήταν λίγο άστοχο».

Με δεδομένο ότι η νίκη είναι το μόνο ζητούμενο θεωρείται ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει;

«Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πάντα θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μου θα κερδίσει. Δείξαμε στην Ολλανδία ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Πέρα από κάποια κομμάτια που η PSV έδειξε να είναι πιο γρήγορη. Εμείς όμως είχαμε περισσότερο αποφασιστικότητα. Είναι ένα ματς που πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Ποιο είναι ποιο σημαντικό ματς της Πέμπτης ή της Κυριακής;

«Αυτό που έχω πει αυτή η ομάδα δεν μπορεί να ξεχωρίζει παιχνίδια και στόχους. Ο στόχος είναι να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Το πιο σημαντικό είναι το αυριανό και το αμέσως επόμενο της Κυριακής».

Για το αν θα επηρεάσει η γεμάτη Λεωφόρος;

«Γεμίζει άγχος τα παιδιά η γεμάτη Λεωφόρος αυτό έχει φανεί λίγο φέτος. Αυτή τη στιγμή έχουμε ωριμάσει όμως και νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε καλή διαχείριση. Σίγουρα ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο αύριο είναι σημαντικό αλλά και εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας».

Είναι το ματς της Πέμπτης το πιο κρίσιμο για εσάς;

«Σίγουρα είναι ένα πολύ κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι γιατί σε θετικό αποτέλεσμα μπορούμε να ελπίζουμε ενώ σε αρνητικό όχι. Είναι ένα ματς win or die».

Για την παρουσία του Μέντες;

«Ο Ντέιβιντ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Τόσο στην άμυνα όσο και στην μεσαία γραμμή μπορεί να μας βοηθήσει και αποτελεί ένα εργαλείο για εμάς. Το σημαντικό είναι πως έχω διαθέσιμους 23 ποδοσφαιριστές».

Θεωρείτε ότι στην Ολλανδία ήταν ένα μπόνους το αποτέλεσμα για εσάς;

«Η ισοπαλία ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Δεχτήκαμε το γκολ σε έναν κακό συγχρονισμό της άμυνας μας και το τάιμινγκ ήταν κακό. Δείξαμε πίστη στις δυνατότητες μας στο τελευταίο μισάωρο κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και μπορούσαμε και την νίκη και θεωρώ ότι η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα».

Berg_goal_0Μπεργκ: «Μόνο ζητούμενο η νίκη»

Ο Σουηδός επιθετικός εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Μάρκους, θεωρείς ότι είσαι έτοιμος να αρχίσεις στην ενδεκάδα;

«Ναι θεωρώ ότι είμαι έτοιμος και για αυτό είμαι εδώ. Θα δούμε τα πράγματα βήμα βήμα. Βέβαια έχω θεραπευτεί από τον τραυματισμό μου και είμαι στην διάθεση του προπονητή μου».

Έχεις μία καλή παράδοση να σκοράρεις κόντρα στην PSV. Θα τη διατηρήσεις;

«Ναι βεβαίως αλλά καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Έχω κάνει πολλά καλά παιχνίδια κόντρα στην PSV, αλλά το ζητούμενο δεν είναι να σκοράρω εγώ, αλλά να έρθει η νίκη».

Θα πάρει ρίσκα η ομάδα από τη στιγμή που η νίκη είναι το μόνο ζητούμενο;

«Σε κάθε παιχνίδι αυτό που θέλουμε είναι η νίκη. Η PSV είναι μια ομάδα καλή, με αποτελεσματικές αντεπιθέσεις και θα πρέπει να προσέξουμε στην άμυνα. Εμείς θέλουμε την νίκη και θα παίξουμε για αυτή. Τώρα αν αυτό είναι ρίσκο η όχι θα δούμε».

By