Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αναστασίου: «Προσοχή και συγκέντρωση για τη νίκη»…

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκαθάρισε, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με την Εστορίλ ότι οι παίκτες του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και απόλυτα συγκεντρωμένοι, ώστε να πάρουν θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που την χαρακτήρισε επικίνδυνη.

e7dd61a908d962be36daca803a70c061_26748«Είναι μία ομάδα που δεν έχει την απήχηση των υπόλοιπων πορτογαλικών ομάδων. Αλλά πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, η οποία θέλει μεγάλη προσοχή. Δεν κέρδισε στα τελευταία ματς αλλά έδειξε πως είναι ανταγωνιστική, αφού ήταν πίσω στο σκορ και επανήλθε. Σίγουρα αν την υποτιμήσεις θα το πληρώσεις», είπε αρχικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού που απάντησε σε ερωτήσεις:

Για το αν το παιχνίδι είναι καθοριστικό για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση;

«Απέναντι σε ποιοτικές ομάδες πάντα είναι πιθανό να χάσεις πόντους. Έχουμε μπροστά μας πέντε παιχνίδια με αυτό και αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης, τότε ναι είναι πολύ κρίσιμο το παιχνίδι αυτό. Στο ποδόσφαιρο πολλά γίνονται, μπορεί να μην κριθεί τίποτα. Είναι σημαντικό να είμαστε ανταγωνιστικοί κι αν αντιμετωπίσουμε σωστά το παιχνίδι θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα»..

Για τις διαφορές αυτού του αγώνα με αυτόν απέναντι στη Ντιναμό Μόσχας;

«Η Ντιναμό είναι η πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου και θέλαμε να δούμε πως θα ανταπεξέλθουμε. Έχουμε τώρα ένα καλό σερί αντίθετα με τα αποτελέσματα που είχαμε πριν το πρώτο παιχνίδι. Δεν θεωρώ πάντως πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για το αυριανό ματς. Ο Παναθηναϊκός ποιοτικά είναι ελαφρώς καλύτερος, αλλά νομίζω οι πιθανότητες νίκης είναι 50-50. Θα πρέπει όμως να δείξουμε στο γήπεδο ότι είμαστε ποιοτικά καλύτεροι».

Για τον Τάσο Λαγό:«Ο Τάσος είναι ένα παιδί που είναι μαχητής και πάντα δίνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του. Έχουμε την ευτυχία να έχουμε πολλά τέτοια παιδιά στην ομάδα. Εμείς οι προπονητές πρέπει να τους προστατεύουμε γιατί πολλές φορές είναι παρορμητικοί. Είναι σημαντικός για εμάς. Έχω την αίσθηση ότι θα είναι έτοιμος, αλλά θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για να παίξει».

Για την άμυνα της Εστορίλ και το πώς πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός:«Αυτό θα το δείτε αύριο (γέλια). Κάθε ομάδα έχει δυνατά και αδύναμα σημεία. Έχουμε βρει τα δυνατά σημεία της Εστορίλ και θα προσπαθήσουμε να τα περιορίσουμε. Το σημαντικό πάντα σε αυτά τα παιχνίδια είναι τι θα κάνουμε εμείς στο γήπεδο. Αν δείξουμε συγκέντρωση πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Για τα κίνητρα, εφέτος, της ομάδας του και για την Ευρώπη:«Από τη στιγμή που βρισκόμαστε στον Παναθηναϊκό, πάντα υπάρχει κίνητρο για κάτι περισσότερο. Ειδικά για τους νεαρούς Έλληνες παίκτες μας. Στόχος ήταν να μπούμε στους ομίλους και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε δώσει πέντε ευρωπαϊκά ματς έως τώρα και η εικόνα μας είναι άκρως ανταγωνιστική. Υστερήσαμε σε κάποια ματς στις λεπτομέρειες, σε άλλα η ποιότητα του αντιπάλου ήταν πολύ υψηλή, αλλά τους κοιτάξαμε όλους στα μάτια και είτε από ατυχία είτε από συγκυρίες δεν πήραμε αυτό που θέλαμε».

Για την αναβολή της αγωνιστικής:«Είναι λίγο περίεργος ο τρόπος της αναβολής και αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν υπάρχει πλάνο για το τι θα γίνει μετά. Ποια αγωνιστική θα παιχτεί, τι θα γίνει; Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα πρόγραμμα έτσι. Αυτό δείχνει και την εικόνα που έχουμε σαν ποδόσφαιρο. Οι αποφάσεις παίρνονται στο… πόδι χωρίς να υπάρχει προγραμματισμός για το τι θα γίνει στη συνέχεια».

Για το αν περίμενε καλύτερα ή χειρότερα αποτελέσματα έως τώρα: «Αυτό που περίμενα είναι ότι η ομάδα θα γίνεται καλύτερη όσο περνάει ο καιρός. Η απουσία του Μπεργκ είναι σημαντική, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα συνόλου, όχι παίκτη. Μας έλειψε σίγουρα σε αρκετά ματς το εύκολο γκολ, όμως η ομάδα βελτιώνεται, αποκτά χαρακτήρα και κερδίζει δύσκολα ματς. Καλύτερα να απαντήσω σε αυτό μετά το αυριανό παιχνίδι».

zekaΖέκα: «τα μυστικά τα ξέρει ο προπονητής…»

Ο Ζέκα, ρωτήθηκε κατ αρχήν να σχολιάσει το γεγονός πως αγωνίζεται στην πατρίδα του και αν έχει πει κάποια από τα… μυστικά της Εστορίλ στον προπονητή του. Η απάντησή του:

«Αισθάνομαι πολύ ωραία που γυρνάω σπίτι μου. Το σημαντικό όταν φύγω να είμαι χαρούμενος. Αυτός που γνωρίζει τα μυστικά της ομάδας είναι ο ίδιος ο προπονητής. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι καλοί παίκτες, αλλά όχι κάτι παραπάνω».

Από όσα γνωρίζει είναι πιο αδύναμη από πέρυσι;

«Δεν νομίζω ότι είναι πιο αδύναμη από πέρυσι. Σίγουρα έχουν χάσει κάποιους παίκτες, όπως ο Καρλίτος, αλλά συνεχίζουν να διαθέτουν πολύ καλούς ποδοσφαιριστές».

Αν νομίζει βάσει εμπειρίας και από παλιότερα ευρωπαϊκά ματς ότι πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε για να έχει ελπίδες πρόκρισης…

«Ήρθαμε για να κερδίσουμε αλλά πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Εμείς ήρθαμε εδώ για τους τρεις βαθμούς».

Αν θεωρεί το ματς κρίσιμο για πρόκριση:

«Και για τις δύο ομάδες σημαντικό. όλες οι ομάδες δυνατές, αλλά δεν θα είναι καθοριστική. Εξαρτάται και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα»

Πως αισθάνεται ως αρχηγός μεγάλης ελληνικής ομάδας στα 26 του:

«Είμαι περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Μου έχουν δείξει εμπιστοσύνη οι προπονητές μου»

By