Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αναστασιάδης: Άψογες οι σχέσεις με τη μητέρα πατρίδα

Απηύθυνε έκκληση για ενότητα στο Κυπριακό

anastasiadis

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έκανε δημόσια τοποθέτηση σχετικά με την αντιπαράθεση της ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ Ελένης Θεοχάρους  με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Οι συνεργασίες που αναπτύσσουμε με τρίτες δυνάμεις και πολύ περισσότερο με τη μητέρα πατρίδα, είναι άψογες και άριστες» δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, στην ομιλία του με την οποία απηύθυνε έκκληση για ενότητα στο Κυπριακό.

Παράλληλα διεμήνυσε: «Ας αποφύγουμε τους πειρασμούς που μπορεί να μολύνουν μια παραδοσιακή δεδομένη στάση στήριξης από πλευράς της Ελλάδας».

Ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε σήμερα στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου του Σωματείου «Ευαγόρας» Αμιάντου, ζητώντας ενότητα από την πολιτική ηγεσία και την κυπριακή κοινωνία όσον αφορά στο Κυπριακό.

Τόνισε πως πρόθεσή του από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ήταν να εργαστεί ασταμάτητα προς την επίτευξη μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο κυπριακό ζήτημα, το οποίο παραμένει ύψιστη προτεραιότητα, όπως μεταδίδει ο Φιλελεύθερος.

«Η υιοθέτηση της Κοινής Διακήρυξης στις 11 Φεβρουαρίου άνοιξε το δρόμο για τη συνέχιση των δομημένων διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων, με σκοπό μια συνολική λύση του κυπριακού προβλήματος σύμφωνα με τις Συμφωνίες Κορυφής, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις αρχές και αξίες της ΕΕ», σημείωσε.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι αποφασισμένη να εμπλακεί σε μια διαπραγματευτική διαδικασία που θα επιφέρει αποτέλεσμα, με στόχο να επιτευχθεί μια λύση που να εξυπηρετεί πάνω απ” όλα, τα νόμιμα συμφέροντα του κυπριακού λαού, μια λύση που θα διασφαλίζει την ενότητα της χώρας και τον σεβασμό στις βασικές ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της.

By