Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αναστασιάδης: Αναστέλλει τη συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό

Ως μέτρο αντίδρασης στη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ

nikos-anastasiadis-geniki-suneleusi-oie

Την αναστολή της συμμετοχής του στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, φέρεται να έχει αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ως μέτρο αντίδρασης στη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, μεταδίδει ο Φιλελεύθερος.

Η απόφαση αυτή του Προέδρου φαίνεται πως έχει την καθολική στήριξη των κομμάτων, όπως αυτό διαφάνηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Νίκο Αναστασιάδη.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γ. Ομήρου απέστειλε σήμερα σχετική επιστολή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα Κοινοβούλια των χωρών μελών της ΕΕ, αλλά και σε διεθνείς και περιφερειακούς κοινοβουλευτικούς οργανισμούς.

Ο κ. Ομήρου είχε μακρά συνομιλία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με τον οποίο συμφώνησε σε συντονισμό δράσεων με στόχο την καταγγελία της Τουρκίας σε ξένα κοινοβούλια και κοινοβουλευτικούς οργανισμούς.

Η τουρκική προκλητική συμπεριφορά εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας συνιστά επίθεση εναντίον των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως αυτά κατοχυρώνονται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας, επεσήμανε ο κ. Ομήρου και πρόσθεσε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας με την έκδοση οδηγίας προς ναυτιλομένους – ΝΑVΤΕΧ, «αποτελούν μορφή σύγχρονης πειρατείας και επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού».

By