Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αναστασιάδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να κερδίζει…» -συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό

Υποχρεωμένος να κερδίζει είναι ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Άγγελο Αναστασιάδη που δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Ολυμπιακό και να ευχηθεί τα καλύτερα σε Αστέρα και Παναθηναϊκό.

 31c2d651fe9fd31386e69729efcf0f59_XLΟ τεχνικός του Δικεφάλου έδωσε το σύνθημα να ανοίξει ο ΠΑΟΚ τα φτερά του ενόψει της πρεμιέρας στους ομίλους του Europa League με την Ντιναμό Μινσκ αύριο βράδυ στην Τούμπα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

«Πρέπει να πω πως είμαστε υποχρεωμένοι σαν ΠΑΟΚ να κερδίσουμε όσο το δυνατό περισσότερα παιχνίδια. Το χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να δώσω και συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του επί μίας μεγάλης ομάδας. Και να ευχηθώ ό,τι καλύτερο στον Αστέρα και τον Παναθηναϊκό. Για μας ο στόχος είναι κάθε ματς να το βλέπουμε όσο το δυνατό πιο σοβαρά, να προετοιμαζόμαστε γι” αυτό και αυτό θα κάνουμε και αύριο».

Για τη Ντιναμό και το ότι έχει πολλά επίσημα ματς: «Τερμάτισε 2η, παίζει πλέι οφ, έχει μπροστά της μία ομάδα που παίζει Τσάμπιονς Λιγκ, την Μπάτε Μπόρισοφ. Είναι καλή ομάδα, πειθαρχημένη, όμως η ετοιμότητα των ομάδων θα φανεί αύριο».

Για τους Γκολάσα και Παπαδόπουλο και πόσο έτοιμοι είναι: «Ο Γκολάσα δεν είναι ακόμη έτοιμος να μπει στο παιχνίδι αυτό. Δεν βοηθά και ο καιρός. Ο Παπαδόπουλος είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα, κάνει αρκετές μέρες προπόνηση, είναι και έμπειρος. Θα το δούμε στην πορεία πόσο είναι έτοιμοι και πότε μπορούν να βοηθήσουν. Το ίδιο και ο Κϊτσιου, που μπήκε στο πρόγραμμα προχθές. Το σημαντικό είναι πως όλοι είναι καλά».

Για τη σημασία μίας νίκης στο ξεκίνημα και για το αν μπορεί η ομάδα κάτι το παραπάνω: «Εμείς θα προσπαθήσουμε, στο κομμάτι της Ευρώπης που είναι πολύ σημαντικό για το πρεστίζ να κάνουμε περισσότερα από τις προηγούμενες χρονιές. Τώρα δεν είναι ώρα να λέμε αυτά τα πράγματα. Εμένα δεν μ’ αρέσει να μιλάω για το αύριο. Τώρα τι κάνουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε και θα το κάνουμε. Εμένα με προβληματίζει το γήπεδο. Τώρα με τη βροχή προβληματιζόμαστε τι πρέπει να κάνουμε. Θα κάνουμε προπόνηση, θα χαλάσει το γήπεδο. Και μετά πρέπει να κάνουν και οι αντίπαλοι προπόνηση. Σκεφτήκαμε να πάμε στην Μεσημβρία, κι αυτό θα ήταν ταλαιπωρία. Έχω ευαισθησία με το γήπεδο, το ξέρετε, εμείς πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Για τον κόσμο: «Εμείς τον θέλουμε μαζί μας. Αλίμονο να μην τον έχουμε μαζί μας. Το έχουμε πληρώσει αυτό να μην τον έχουμε. Όμως θέλει προσοχή. Ήδη ήρθε ένα πρόστιμο για τη Ζίμπρου. 30.000 ευρώ. Είναι 5.000 εισιτήρια. Είναι και το πρεστίζ είμαστε και υπότροποι, μας έχουν βάλει στο μάτι. Καταλαβαίνω και τον ενθουσιασμό, αλλά ,μπροστά στο συμφέρον της ομάδας δεν πρέπει να γίνεται τίποτα που να τη ζημιώσει. Μπροστά στο συμφέρον το οικονομικό και το αγωνιστικό δεν υπάρχει τίποτα».

Για την ταχύτητα της Ντιναμό: «Δεν με προβληματίζει τίποτα. Ποτέ δεν έχω κανένα πρόβλημα. τα προβλήματα είναι για να λύνονται. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, είτε είναι μεγάλος, είτε μικρός ο αντίπαλος. Αυτό κατά τη γνώμη τη δική σας. Για μένα όλοι οι αντίπαλοι είναι μεγάλοι, εσύ με την απόδοση τους κάνεις να φαίνονται μικροί. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο».

Για το αν οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι επιπλέον κίνητρο: «Ότι είναι στόχος για τα παιδιά είναι στόχος και για τον προπονητή. Τους στόχους τους βάζει ο προπονητής. Μην κάνετε λάθος. Ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Υπάρχει και η Ευρώπη. Πάντα έλεγα ότι η Εθνική είναι ο καθρέφτης και η Ευρώπη είναι το καθρεφτάκι για μία χώρα. Και εμείς πρέπει αύριο να ανοίξουμε τα φτερά μας και να απλωθούμε στην Ευρώπη».

Για το αν δώσει μεγαλύτερη προσοχή στον Ουντότζι (ερώτηση από Λευκορώσο): «Ποτέ δεν κοιτάω μεμονωμένα έναν παίκτη, δεν ξεχωρίζω ποδοσφαιριστές, με νοιάζει η αντίπαλη ομάδα στο σύνολό της».

By