Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αναστολή κινητοποιήσεων στα ΑΕΙ- Αποκλεισμένη η Νομική

Ωστόσο, η Ομοσπονδία των διοικητικών τονίζει ότι «παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της»

nomiki_athinwn800

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τονίζοντας ωστόσο ότι «παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων ζητούν, μεταξύ άλλων, να  διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος από αυτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα την εργασία του, ότι θα εργάζονται δηλαδή στα ιδρύματα με ενδο-ιδρυματική ή δια-ιδρυματική κινητικότητα, κάτι που εξαρχής ετέθη ως βασικό αίτημα μας (καμιά απόλυση).

Αποκλεισμένη η Νομική 

Tην ίδια ώρα, αποκλεισμένη είναι Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από ομάδες φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων, οι έχουν σχηματίσει αλυσίδα στην είσοδο του κτιρίου αποκλείοντας την πρόσβαση καθηγητών και φοιτητών σε αυτό.

Την έναρξη των μαθημάτων στη Νομική είχε ανακοινώσει χθες ο πρόεδρος της Σχολής Θ. Φορτσάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί φοιτητική συνέλευση κατά την οποία θα αποφασιστεί εάν θα γίνει κατάληψη.

Σε εξέλιξη είναι και η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, οι οποίοι θα αποφασίζουν για το μέλλον της απεργίας τους υπό το φως της αναστολής των κινητοποιήσεων που αποφάσισε νωρίτερα σήμερα η Ομοσπονδία του κλάδου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By