Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναστολή του συνεδρίου ζητάει η μεταρρυθμιστική τάση της ΔΗΜΑΡ

Με αίτημα προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος

dhmar

Την αναστολή διεξαγωγής του Συνεδρίου που είναι προγαμματισμένο για το Σεπτέμβριο ζητεί με παρέμβασή της η Μεταρρυθμιστική Τάση της Δημοκρατικής Αριστεράς προκειμένου να αποφευχθεί κάθε «οξύτητα και αντιπαράθεση», ενώ χαρακτηρίζει «ακατανόητη» την συγκεκριμένη επιλογή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο αίτημα προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κατάλληλος ο χρόνος για το συνέδριο θα είναι «όταν θα ξέρουμε δηλαδή επισήμως τις περί την Προεδρία της Δημοκρατίας προθέσεις ίσως και προτάσεις όλων των κομμάτων, όταν θα έχουν επίσης διαμορφωθεί προθέσεις αλλά και προτάσεις για τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, όταν θα έχουμε ευκρινέστερα διαμορφωμένο το πολιτικό κλίμα, όταν τελικώς θα έχουμε πιο καθαρό το ζήτημα ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών ή όχι».

Όπως επισημαίνεται «μετά το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα η ΔΗΜΑΡ βρέθηκε και παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση αντιμετωπίζοντας όχι απλώς, όπως ήταν αναμενόμενο, πολιτικά αδιέξοδα αλλά δυστυχώς και μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα».

«Είναι υποχρέωση της πλειοψηφίας να μην οδηγήσει την ΔΗΜΑΡ σε μία προβληματική διαδικασία, με την απουσία ενός σημαντικού τμήματος του κόμματος, και κυρίως χωρίς αποσαφηνισμένους προσανατολισμούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το κόμμα δεν έχει σαφές σχέδιο και δεν θα το αποκτήσει σε Συνέδριο που θα συγκληθεί χωρίς τον αναγκαίο χρόνο για ευρύτερη συζήτηση στις γραμμές του, δηλαδή χωρίς στοιχειώδεις Συνεδριακές προδιαγραφές. Το Συνέδριο είναι ύψιστη κομματική διαδικασία. Ας σταθούμε σοβαροί απέναντί του. Η ευθύνη της πλειοψηφίας αυτήν την ώρα είναι μεγάλη» σημειώνουν χαρακτηριστικά τα μέλη της μεταρρυθμιστικής τάσης.

Στην ανακοίνωση γίνεται έκκληση να «αποφευχθεί η διάπραξη ενός ακόμα λάθους, με τις συνέπειες που θα έχει».
Το αίτημα υπογράφουν οι:

Σπύρος Λυκούδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτής Επικρατείας
Γρηγόρης Καραγρηγορίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής
Μυρσίνη Λιοναράκη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής
Βασίλης Μανδαράκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής
Ντόρα Τσικαρδάνη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής

By