Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανατροπές στην ενημέρωση επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Τις θέσεις του για τα ΜΜΕ παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Καυστική παρέμβαση του Β. Μουλόπουλου.

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Πρόβλεψη για το πώς θα παρουσιάσουν από τα ΜΜΕ οι προτάσεις  του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις αναπτροπές που επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην ενημέρωση, έκανε με επίσημη ανακοίνωσή του ο Βασίλης Μουλόπουλος.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο και συντονιστή του τομέα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης θα παρουσιάσει τις εν λόγω προτάσεις περίπου ως εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κλείσει τις εφημερίδες και τα κανάλια. Θέλει να καταργήσει την ελευθερία του Τύπου, να κρατικοποιήσει την Ενημέρωση».

«Τα ΜΜΕ έχουν περάσει στα χέρια οικονομικών κέντρων εξουσίας που τα χρησιμοποιούν όχι για να παράγουν ενημέρωση, αλλά για να παράγουν κέρδη, επιχειρηματικά κέρδη στους ιδιοκτήτες τους», τόνίζει ο Β. Μουλόπουλος.

Η εκδήλωση με θέμα «Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο για ένα πλαίσιο ριζοσπαστικών ανατροπών στην ενημέρωση» πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στο Cine Κεραμεικός, με ομιλιτές τον Αλέξη Τσίπρα, τον Βασίλη Μουλόπουλο, και τη Μαρία Κομνηνού, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Καλεσμένοι της εκδήλωσης που ξεκίνησε στις 19:00 θα είναι κοινωνικοί φορείς, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύεται ότι θα εφαρμόσει τους νόμους και θα δημιουργήσει το πλαίσιο που θα  επιτρέπει να μπουν στον χώρο των ΜΜΕ όσοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο ως παραγωγοί ενημέρωσης και όχι ως έμποροι  επιχειρηματικών συμφερόντων.

By