Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανατροπή στην ανατροπή και… Γιουβέντους-Ολυμπιακός 3-2!

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, πέτυχε την ανατροπή αλλά, τελικά, μάλλον… κατάφερε να χάσει ο Ολυμπιακός από τη Γιουβέντους! Με 3-2 επιβλήθηκαν οι Ιταλοί. που ήταν τυχεροί -πολύ τυχεροί…- στις φάσεις των τερμάτων της δικής τους ανατροπής…

FBL-EUR-C1-JUVENTUS-OLYMPIAKOSΣυνωμότησε το σύμπαν για να ηττηθεί ο Ολυμπιακός που, μεγάλο κέρδος έχει, τη διαφορά στα γκολ. Σημειώστε πως ο Ρομπέρτο στα τελειώματα του ματς απέκρουσε πέναλτι…

Το πρώτο ημίχρονο έδωσε στη Γιουβέντους την κατοχή και την επιθετικότητα, με τον Ολυμπιακό να αμύνεται, επιχειρώντας να κάνει τη ζημιά στις αντεπιθέσεις. Το πλάνο απέδιδε, καθώς οι Ιταλοί πολύ δύσκολα απειλούσαν. Το κατάφεραν στο 16′ με το σουτ του Μαρκίζιο (έδιωξε ο Ρομπέρτο) και τελικά έφτασαν στο γκολ με την εκτέλεση φάουλ του μεγάλου Πίρλο στο 21′.

original (1)Ωστόσο ο Ολυμπιακός, που ως τότε είχε ένα μακρινό σουτ του Αφελάι σε αντεπίθεση (17′) ισοφάρισε άμεσα, με κεφαλιά του Μποτία στο 24′ από κόρνερ του Ντομίνγκες. Οσο περνούσε η ώρα οι ερυθρόλευκοι έβγαιναν πιο συχνά στην αντεπίθεση, αλλά είτε κάποιες λάθος πάσες είτε μία-δύο βιαστικές επιλογές του Αφελάι (όπως το σουτ στο 33′) δεν του επέτρεψαν να απειλήσει. Η Γιουβέντους, μετά το αρχικό «πάγωμα» της ισοφάρισης, άρχισε και πάλι να πιέζει. Εχασε μεγάλη ευκαιρία με το τετ-α-τετ του Μοράτα στο 31′ και καλές στιγμές με τους Μπονούτσι (28′), Τέβες (37′) και Πογκμπά (44′).

Η ανατροπή και η ατυχία του ενός λεπτού

Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε, απείλησε με τον Τέβες (47′), είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Βιδάλ στο 56′ («καθάρισαν» Αμπιντάλ και Ρομπέρτο), όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ και στην ολική ανατροπή με την ωραία κεφαλιά του Εντινγκά στο 61′ και τον Μπουφόν να αγανακτεί.

Η ψυχολογία ήταν υπέρ του, τα δεδομένα επίσης, αλλά μια στιγμή ατυχίας έφερε τα πάνω κάτω. Η Γιουβέντους ισοφάρισε στο 65′ με αυτογκόλ του…. Ρομπέρτο. Σε καραμπόλα της μπάλας στα κεφάλια Μποτία και Γιορέντε, μετά την κεφαλιά του τελευταίου βρήκε το δοκάρι και το πόδι του Ισπανού τερματοφύλακα καταλήγοντας στα δίκτυα. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο επόμενο λεπτό (66′) ήρθε και άλλο γκολ για την Γιουβέντους, με τον Πογκμπά, με το οποίο οι Ιταλοί έκαναν τη δική τους ανατροπή (3-2) κι αφού ο Γάλλος έγινε παραλήπτης της μπάλας από κόντρα σε ελληνικά πόδια! Απίστευτο κι όμως…

Στη συνέχεια, ο Μίτσελ «ζήτησε» την ισοφάριση, βάζοντας σταδιακά τους Φουστέρ, Κασάμι και Διαμαντάκο, με τους ερυθρόλευκους, αν και προσπάθησαν να επιτεθούν, να έχουν μία τεράστια ευκαιρία με τον Ελαμπντελαουί στο 77′.

Από την πλευρά της, η Γιουβέντους απείλησε μετά το 80′: Στο 84′ με τους Γιορέντε, Τέβες, στο 88′ με τους Περέιρα, Γιορέντε, πριν έρθει το πέναλτι στο 90’+4′ (ανατροπή Τέβες από τον Μιλιβόγεβιτς). Ωστόσο εκεί ο Ρομπέρτο έδειξε την κλάση του, απέκρουσε την εκτέλεση του Βιδάλ (με τη βοήθεια και του δοκαριού) και έδωσε στον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας με την ιταλική ομάδα.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Ασαμόα (83′ Περέιρα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Μαρκίζιο (71′ Παντοϊν), Πογκμπά, Βιδάλ, Μοράτα (58′ Γιορέντε), Τέβες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (83′ Διαμαντάκος), Εντινγκά (77′ Κασάμι), Ντομίνγκες (71′ Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου.

By