Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Αναφορές για επίσκεψη του βιολογικού πατέρα στον καταυλισμό

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η μικρή Μαρία είναι παιδί Βουλγάρων που το άφησαν στον καταυλισμό

maria romaΈνας Βούλγαρος, ο οποίος επισκέφθηκε τον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα μόλις πριν πέντε ημέρες, φέρεται να είναι ο πατέρας της τετράχρονης Μαρίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του καταυλισμού.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο επικεφαλής του καταυλισμού των Ρομά στα Φάρσαλα Μπάμπης Δημητρίου αποκάλυψε ότι ο πατέρας του κοριτσιού πήγε εκεί αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης όμως παρά τις προτροπές όλων να πει στην αστυνομία ότι το παιδί είναι δικό του εξαφανίστηκε.

Το βράδυ της Κυριακής κάτοικοι του καταυλισμού υποστήριξαν ότι το ζευγάρι, που εμφανιζόταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, είχε μια μακροχρόνια συμφωνία με μια οικογένεια Βουλγάρων να φροντίζει το παιδί.

Όπως φέρεται να είπε στη βρετανική Telegraph ο Μπάμπης Δημητρίου «Ήτα ένας Βούλγαρος και η γυναίκα του που εργάζονταν ανά την Ελλάδα σε προσωρινές δουλειές, και που συνήθιζαν να μένουν εδώ κάποιες φορές. Κάποια στιγμή άφησαν το κορίτσι να το μεγαλώσει μια οικογένεια εδώ στο χωριό.»

Ο ίδιος φέρεται να λέει ότι « η οικογένεια μεγάλωσε το παιδί σαν να ήταν δικό τους, παρότι ο πατέρας ερχόταν που και που για να το δει.» Μάλιστα «η τελευταία φορά που επισκέφτηκε το χωριό ήταν μόλις πριν από πέντε ημέρες» όπως λέει, μετά τις συλλήψεις και αφότου το παιδί παραδόθηκε στις Αρχές.

«Όλοι οι άλλοι Ρομά έλεγαν στον Βούλγαρο να εξηγήσει στην αστυνομία ότι το κορίτσι είναι δικό του αλλά τώρα έχει εξαφανιστεί», συμπληρώνει ο Μ. Δημητρίου. Τα όσα είπε υποστήριξαν και άλλοι κάτοικοι, προσθέτει το δημοσίευμα.

Στο μεταξύ, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες σε κάθε κατεύθυνση, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών, την Ιντερπόλ, αλλά και με τις υγειονομικές Αρχές. Ήδη ξεκίνησαν εκτεταμένoι έλεγχοι σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες για εμπόριο παιδιών, ενώ στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να γίνουν και ειδικές εξετάσεις DNA.

Από το πρωί βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύφι και στις Αχαρνές.

Παράλληλα στον ανακριτή οδηγούνται οι δύο αθίγγανοι που εμφανίζονταν ως γονείς του κοριτσιού ενώ στη δημοσιότητα θα δοθούν με εντολή εισαγγελέα φωτογραφίες τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ” εξακολούθηση.

Αμείωτο παραμένει το διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ αναμένονται στη Λάρισα και συνεργεία ξένων μέσων ενημέρωσης.

Οι κλήσεις τόσο προς την Αστυνομία της Λάρισας όσο και προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου φιλοξενείται η μικρή, συνεχίζονται ακατάπαυστα από ενδιαφερόμενους για την ταυτότητα του παιδιού, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By