Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ανδριανός: «Το ποδόσφαιρο συνεχίζει την απαξίωσή του»

«Την επόμενη εβδομάδα, καταθέτω προς διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο»

PODOSFAIRO-EPSANA-BAUMOI4

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, σε συνέδριο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, όπου παραβρέθηκε, εξέφρασε την λύπη του για τα τραγικά συμβάντα που διαδραματίζονται στα ελληνικά γήπεδα και ξεκαθάρισε την θέση της πολιτείας ως προς την πάταξη τους.

«Είναι ένα συνέδριο, που γίνεται βεβαίως στη σκιά ενός τραγικού γεγονότος, του θανάτου του Κώστα Κατσούλη μετά τα βίαια επεισόδια στον αγώνα Ηροδότου-Εθνικού, αλλά και λίγες ώρες μετά την βίαιη επίθεση κατά του διαιτητή και αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χριστόφορου Ζωγράφου», είπε αρχικά και στη συνέχεια τόνισε: «Αυτά που συμβαίνουν, η βία, οι εκβιασμοί, οι δολοφονικές επιθέσεις, δεν είναι αθλητισμός. Είναι μια νοσηρή κατάσταση που εξυπηρετεί οτιδήποτε άλλο εκτός από τον αθλητισμό. Αθλητισμός είναι τα παιδιά, οι νέοι μας, οι αθλητές μας, που μας κάνουν υπερήφανους με τις επιτυχίες τους, τις διακρίσεις τους σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Είναι τα παιδιά, οι νέοι μας που αγωνίζονται καθημερινά στα γήπεδα και γενικά τους αθλητικούς χώρους, πολλές φορές σε δύσκολες συνθήκες. Αυτά είναι ο αθλητισμός! Γιατί ο αθλητισμός εμπεριέχει αξίες και ιδανικά.

Με όλα λοιπόν αυτά τα καταδικαστέα που συμβαίνουν στο λαοφιλέστερο σπορ, το ποδόσφαιρο, συνεχίζει την απαξίωσή του. Και εδώ δεν χωρά υποκρισία από κανένα. Όταν καλείς την Πολιτεία να παρέμβει απαιτείται να το εννοείς πραγματικά, χωρίς υπεκφυγές και προσχήματα, χωρίς προφάσεις εν αμαρτίαις, τύπου αυτοδιοίκητου. Γιατί το αυτοδιοίκητο αφορά απολύτως συγκεκριμένα πράγματα. Δεν μπορεί να ξεχειλώνει κατά το δοκούν».

Στη συνέχεια είπε: «Την επόμενη εβδομάδα, καταθέτω προς διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Θα ακολουθήσει ο διάλογος που προβλέπεται. Και όποιος θέλει να προσφέρει ουσιαστικά, θα προσφέρει χωρίς υποκρισία και θα το δείξει με τις θέσεις του, με ειλικρίνεια και γόνιμο διάλογο, έχοντας ως μόνο στόχο και σκοπό το καλό του ποδοσφαίρου. Είναι η ώρα αυτή η απαίτηση ολόκληρης της υγιούς κοινωνίας να ακουστεί και να γίνει πράξη. Είναι η ώρα το τεράστιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας, οι υγιείς Έλληνες φίλαθλοι, ανεξάρτητα από πολιτική ταύτιση και άλλες επιμέρους διαφορές, να συνταχθούμε σ’ αυτό τον στόχο. Γιατί αυτό που υπογραμμίζει και το Συνέδριο αυτό, είναι πως η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων του αθλητισμού, τόσο στην Κρήτη όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, όχι μόνο καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την οπαδική βία, σε όλες τις εκφάνσεις της, αλλά και έχει τη βούληση να ενώσει δυνάμεις για να την ξεριζώσει από τον αθλητισμό μας».

By