Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης: Nα μην υπάρξει δεύτερος Παύλος Φύσσας

Βέβαια αυτό προϋποθέτει συνεργασία και συλλογικότητα. Εμείς κάναμε εξαρχής μία πρόταση, υποστήριξε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

androulakispasok«Μετά το τραγικό έγκλημα στην Αμφιάλη, το πολιτικό σύστημα έχει μόνο μία υποχρέωση. Nα μην υπάρξει δεύτερος Παύλος Φύσσας. Και γι΄ αυτό πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από τα χέρια μας, σε όλα τα επίπεδα» τόνισε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Βέβαια αυτό προϋποθέτει συνεργασία και συλλογικότητα. Εμείς κάναμε εξαρχής μία πρόταση. Όλοι οι Γραμματείς των κομμάτων ή οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προωθήσουμε μία ατζέντα στην ελληνική κοινωνία απέναντι σε αυτό το φαινόμενο του νεοναζισμού» περιέγραψε ο κ. Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας ότι «δεν βοηθάνε σε αυτό ούτε οι ακραίες τοποθετήσεις του κ. Λαζαρίδη περί της ταύτισης των δύο άκρων, που θεωρεί ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι εκτός συνταγματικού τόξου. Ούτε βέβαια οι τοποθετήσεις όπως η χθεσινή του κ. Παπαδημούλη που βάζει το θέμα εκλογών δημοψηφίσματος, ενώ έχουμε μια πολιτική δολοφονία από ένα νεοναζιστικό κόμμα».

«Πρέπει να πάρουμε κάποιες πρωτοβουλίες» υπογράμμισε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ειδικότερα «σε πολιτικό επίπεδο υπάρχουν ΚΕΔΕ, Περιφερειάρχες, Συνδικάτα, πολιτικά κόμματα, όλοι μαζί, να κινητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την ελληνική κοινή γνώμη από τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας, πρέπει όλοι μαζί να σταθούμε απέναντι σε αυτό το φαινόμενο», όπως και σε νομοθετικό επίπεδο. «Από το 2011 μιλάμε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» υπενθύμισε σχετικά.

«Ούτε η Ισπανία ούτε η Πορτογαλία έχουν νεοναζιστικά κόμματα με ποσοστά 10% που κάνουν δολοφονίες. Από την άλλη, η Νορβηγία που δεν έχει οικονομική κρίση είχε τον Μπρέιβικ που σκότωσε 68 ανθρώπους. Ας αφήσουμε πλέον την πλάκα, ας σταματήσουμε να νομιμοποιούμε τα γεγονότα ως φυσικά φαινόμενα» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ «δε θυμάστε πόσες εφημερίδες μέσω του lifestyle πρόσφεραν συνεχώς στον Ελληνικό λαό το νεοναζισμό;» διερωτήθηκε.

«Θεωρούμε λοιπόν ότι στο πλαίσιο της πολιτικής διαχείρισης πρέπει τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να κινηθούν ενιαία. Να ενοχοποιήσουν στο συλλογικό υποσυνείδητο του Ελληνικού λαού το φαινόμενο του νεοναζισμού. Εκτός αυτού, πρέπει να πάρουμε και κάποιες πρωτοβουλίες» κατέληξε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Από την τηλεοπτική συζήτηση δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις. « Οι Έλληνες επαναλαμβάνω να αντικαταστήσουν την ελληνική σημαία με τη ναζιστική σβάστικα, έρχεται ο Σαμαράς, ο κ. Πρωθυπουργός και μας λέει ότι «δεν έχουμε χροίαν αυτής της συνάντησης». Λέω λοιπόν δεν μπορεί την ίδια στιγμή να παίζεις με τη θεωρία των δύο άκρων, δεν μπορείς κ. Ανδρουλάκη να λες για το συνταγματικό τόξο και η θεωρία του συνταγματικού τόξου δυστυχώς έχει την ίδια ψυχοπαθολογία με τη θεωρία των δύο άκρων. Διότι ποιος είναι εντός του συνταγματικού τόξου; Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κάνει το Ελληνικό Σύνταγμα κουρέλι; Ποια κριτήρια βάζουνε;» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, για να σηκώσει με τη σειρά του το γάντι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

«Εάν θεωρείτε κα Δούρου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα του συνταγματικού τόξου, συγνώμη, αλλά οι απόψεις σας είναι το ίδιο επικίνδυνες με αυτές του κ. Λαζαρίδη. Εάν πιστεύετε κάτι τέτοιο, είστε ο αντιλαζαρίδης του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By