Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ν.Ανδρουλάκης: Η διαδικασία της αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ είναι χρονοβόρα

Ο  γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκης δηλώνει πως η συνεργασία με τη ΝΔ είναι ένας ιστορικος συμβιβασμός 

nikos androulakis

«Η συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία είναι ένας ιστορικός συμβιβασμός. Πολύ δύσκολος μάλιστα, όταν καλείσαι να βρεις κοινή συνισταμένη με τον ιστορικό σου πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο», δηλώνει ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα newmail.gr

«Βρισκόμαστε σε μια κοινή προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να ξεπεράσει η χώρα την κρίση», σημειώνει με έμφαση Ερωτηθείς για το πότε θα χωρίσουν οι δρόμοι του ΠΑΣΟΚ με τη  Ν.Δ., ο κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι  «χρειαζόμαστε χρόνο, που σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε να τον αγοράσουμε ούτε να τον απαιτήσουμε. Σήμερα, οφείλουμε να βοηθήσουμε να πάει η χώρα παρακάτω, ώστε να δικαιωθούν οι κόποι του λαού. Ο χρόνος του σημερινού κυβερνητικού σχήματος εύχομαι να ολοκληρωθεί τη στιγμή που για τον τόπο τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

Κληθείς να αναδείξει τους τρόπους, σύμφωνα με τους οποίους το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αναδειχθεί και πάλι μέσα στην κοινωνία, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι  «η διαδικασία της αναδιοργάνωσης του κόμματος και της παράλληλης ανασύνταξης των δυνάμεών του είναι χρονοβόρα. Ταυτόχρονα επηρεάζεται και από το αρνητικό κλίμα στο οποίο βρίσκεται η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη. Η κρίση που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά “τέλους εποχής” και τα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται έχουν ανατρέψει τις ιδεολογίες, τις συλλογικές αναπαραστάσεις και κατά συνέπεια τον λόγο των κομμάτων».

Παράλληλα, ο  γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ  υπογραμμίζει πως οι «νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουν αποδυναμώσει στο συλλογικό υποσυνείδητο την ανάγκη της πολιτικής ενώ αντιθέτως έχουν ενδυναμώσει τον λαϊκισμό, τον ακραίο και αδιέξοδο λόγο. Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα είναι αδύναμα να παρουσιάσουν μια ξεκάθαρη ατζέντα».

Σχετικά με την Κεντροαριστερά, ο ίδιος δηλώνει: «Δεν είναι ούτε οι πολιτικοί ηγεμονισμοί, ούτε η επιβίωση πολιτικών δεινόσαυρων. Η Κεντροαριστερά δεν πρέπει να είναι μια ταμπέλα, αλλά η ευκαιρία για να ανοίξει ένας σύγχρονος διάλογος για να αποκτήσουν οι ιδέες μας πρακτική εφαρμογή σε αυτές τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Γι’ αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση της κοινωνίας, ώστε να διαμορφωθεί ένα σχέδιο λύσεων απέναντι στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Άρα η πρόταση μας και προς τη ΔΗΜΑΡ και προς τους 58 και προς τις άλλες κινήσεις είναι πρόταση ουσιαστικού διαλόγου».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζει  ότι «η χώρα θα πετύχει τους στόχους της, μόνο εάν υπάρξει ένα νέο ανθρώπινο δυναμικό να υλοποιήσει ένα προοδευτικό και δημοκρατικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τον τόπο. Και αυτό για να συμβεί χρειάζονται ιδέες που θα ενώσουν και θα κινητοποιήσουν»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By