Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης: O καθένας να σκεφτεί πώς θα τοποθετηθεί στη νέα εποχή

«Τώρα οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να σκεφτούν το μέλλον με μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας» εκτιμά ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

venizelos androulakis

«Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι που έχουν επενδύσει όλα αυτά τα χρόνια στη ρητορεία «μνημόνιο – αντιμνημόνιο», ότι στη χώρα υπάρχει Αριστερά, Κέντρο, Κεντροαριστερά, και Δεξιά. Αυτό το έχουμε ξεχάσει. Εντός των επομένων μηνών παύει να υπάρχει μνημόνιο» εξήγησε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι «στο επόμενο διάστημα, καλό θα είναι ο καθένας, να σκεφτεί πώς θα τοποθετηθεί σε αυτή τη νέα εποχή».

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, « το 2010 η χώρα είχε 36 δισεκατομμύρια έλλειμμα και μπήκε στο μνημόνιο. Τώρα οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να σκεφτούν το μέλλον με μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας. Είναι άλλο να αποφασίζεις έχοντας το περίστροφο στον κρόταφο, δηλαδή με 36 δισεκατομμύρια έλλειμμα. Και άλλο έχοντας μια οικονομία που αγγίζει το πρωτογενές πλεόνασμα» υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης, εξηγώντας ότι «αυτό είναι το αποτέλεσμα των κόπων και των θυσιών του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό πρέπει να το χειριστούμε με τεράστια ευαισθησία».

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και τις εξελίξεις στην Ευρώπη, σημειώνοντας: «αν η Ευρώπη δεν αλλάξει στρατηγική και αν δεν μετακινηθεί από την απόλυτη λιτότητα στον εξορθολογισμό δαπανών, φοβάμαι πολύ ότι οι κοινωνίες του Νότου που έχουν πληγεί από τεράστια ανεργία και φτώχια, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, θα οδηγηθούν στα βράχια».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By