Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι ο κολαούζος της εξουσίας

 Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει έναν διμέτωπο πολιτικό αγώνα και να στηρίξει την αυτονομία του και την ιστορική πολιτική του διαδρομή

venizelos androulakis pasok

Μείζον θέμα  χαρακτήρισε μιλώντας στο Βήμα fm ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής της Ελιάς Νίκος Ανδρουλάκης  την υπόθεση της Κεντροαριστεράς, την οποία, όπως τόνισε το ΠΑΣΟΚ θα την υπηρετήσει αλλά με την αυτονομία του.

«Θεωρώ ότι σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να προσπαθήσουμε να συνομιλήσουμε προγραμματικά με τη ΔΗΜΑΡ και για αυτό έχει σημασία η ΔΗΜΑΡ να σταθεί στα πόδια της και να ξεπεράσει αυτήν την κρίση, στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ειδικότερα υπογράμμισε  ότι «το θέμα της Κεντροαριστεράς δεν είναι καλσόν, να το τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί και στο τέλος να είναι μια σούπα που οδηγεί σε μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Πρέπει να δομηθεί ένας πολιτικός, προγραμματικός λόγος και εκεί πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλλει πολύ η ΔΗΜΑΡ, ώστε να μπορέσει να έχει συγκεκριμένες αιχμές για το πώς η χώρα θα σταθεί στα πόδια της μετά το Μνημόνιο». Συνέχισε δε τονίζοντας ότι: « το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συζητά πολιτικά για να υπάρχει ένα πλαίσιο εθνικής συνεννόησης, αλλά είναι άλλο οι στρατηγικές συμμαχίες. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κάνει στρατηγική συμμαχία ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να κάνει έναν διμέτωπο πολιτικό αγώνα και να στηρίξει την αυτονομία του και την ιστορική πολιτική του διαδρομή. Εμείς, δεν θέλουμε να είμαστε ο κολαούζος της εξουσίας, είτε δίπλα στη ΝΔ είτε δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρχουν κάποιοι υπουργοί από το ΠΑΣΟΚ εσαεί  – κάποιοι υπουργοί “χάιλαντερ”.»  

Γιατί θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι πάντα στην εξουσία και να έχει υπουργούς; διερωτήθηκε στη συνέχεια. Μπορεί να υπάρχει και στην αντιπολίτευση, πρόσθεσε  με έμφαση. «Αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ας συμμαχήσει στην κυβέρνηση με τη ΝΔ.  Δεν μπορεί να δημαγωγεί συνέχεια στην πλάτη μας. Και ο κ. Σαμαράς που τα δύο πρώτα χρόνια το έπαιζε αντιμνημονιακός και ο κ. Τσίπρας που τέσσερα χρόνια τώρα το παίζει το ίδιο. Ας συγκυβερνήσουν, λοιπόν.»

 

 

By