Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Δεκάδες ακυρώσεις και καθυστερήσεις αεροπορικών πτήσεων στη χώρα

140125193308-02-weather-0125---restricted-horizontal-gallery

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ εξαιτίας της σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε πολλές πολιτείες. Αν και φαίνεται ότι υποχωρούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα προβλήματα παραμένουν με περίπου μισό εκατομμύριο νοικοκυριά να μην έχουν ηλεκτροδότηση.

Τα περισσότερα δυστυχήματα οφείλονται σε τροχαία δυστυχήματα.

Μεταξύ των νεκρών ήταν μία έγκυος γυναίκα η οποία παρασύρθηκε από ένα εκχιονιστικό μηχάνημα. Η 36χρονη υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί κατάφεραν να φέρουν στην ζωή το γιο της με καισαρική τομή. Η υγεία του βρέφους παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Τα σοβαρά προβλήματα συνεχίστηκαν στις αερομεταφορές και οι υπεύθυνοι στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Ουάσιγκτον, της Φιλαδέλφειας και της Βοστόνης κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες προκειμένου οι πολυάριθμες πτήσεις στις οποίες είχαν σημειωθεί καθυστερήσεις να καταφέρουν να απογειωθούν.

Περισσότερες από 7.100 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες από ή προς τις ΗΠΑ. Ο ιστότοπος FlightAware.com κατέγραψε ότι την Παρασκεύη ματαιώθηκαν 1.200 και πλέον πτήσεις, ενώ 3.400 πτήσεις καθυστέρησαν.

Προβλήματα σημειώθηκαν επίσης και στα δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου στις βορειοανατολικές περιοχές και ο παγετός προκάλεσε πολλές καραμπόλες: στις δύο χειρότερες ενεπλάκησαν συνολικά 100 οχήματα, στην περιοχή της Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN.

By