Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανεβαίνει τo «Gagarin Way» του Αλέξανδρου Αβρανά

Το  θεατρικό έργο του βραβευμένου σκηνοθέτη θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιανουαρίου στο Θέατρο Βασιλάκου

Alexandros+Avranas+Closing+Ceremony+Inside+Zn9k26EbRybx

Δύο εργάτες αποφασίζουν να επαναστατήσουν κατά του συστήματος. Για να εκπληρώσουν τον στόχο τους, διοργανώνουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα, έχοντας την πεποίθηση ότι μέσα από το σοκ της βίας θα καταφέρουν να «ξυπνήσουν» τη συνείδηση του κόσμου. Στην πορεία όμως αποδεικνύεται ότι ο καθένας τους έχει διαφορετικό σημείο εκκίνησης, καθώς ο ένας από αυτούς ενδιαφέρεται μόνο για ένα ξέσπασμα ωμής βίας και ο άλλος περισσότερο για μια συνολική επανάσταση.

Αυτή είναι η υπόθεση του θεατρικού έργου «Gagarin Way», το οποίο επέλεξε να ανεβάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο βραβευμένος στο πρόσφατο φεστιβάλ Βενετίας, σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς. Η παράσταση πραγματεύεται με χιούμορ το θέμα μίας «επικείμενης επανάστασης που όλοι περιμένουν, αλλά η οποία δεν έρχεται ποτέ».

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που έρχεται ατόφια από τη Σκωτία και φέρει την υπογραφή του Γκρέγκορι Μπερκ. Η υπόθεση αναφέρεται στην εξαφάνιση του σοσιαλισμού από μια περιοχή, όπου ο πολιτικός ριζοσπαστισμός ήταν κάποτε χαρακτηριστικός του τοπικού πληθυσμού. Οι ηθοποιοί Μάνος Βακούσης, Μιχάλης Μουλακάκης, Κώστας Ανταλόπουλος και Στέφανος Κοσμίδης ερμηνεύουν τα πρόσωπα του έργου, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Βασιλάκου, στις 17 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ:AMΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By