Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αποκαλυπτήρια στη Βουλή για την 8η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ανακοινώθηκαν  από τον Ευ. Μεϊμαράκη οι «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές»,  επιβεβαιώνοντας πλήρως τις αποκλειστικές πληροφορίες του ThePaper

voulia622_221013

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο στη  Διάσκεψη των Προέδρω  από τον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη  οι «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές», αποτελώντας την 8ης Κοινοβουλευτική Ομάδα, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις αποκλειστικές πληροφορίες του «The Paper».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα  απαρτίζεται από 11 ανεξάρτητους βουλευτές που βρέθηκαν εκτός κομματικής στέγης με πρόεδρο τον βουλευτή Κιλκίς Θεόδωρο Παραστατίδη.

parastatidisΣε αυτή δεν έχει ενταχθεί μέχρι στιγμής η πρόσφατα διαγραφείσα από το ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, πληροφορίες ωστόσο, αναφέρουν ότι η ανεξάρτητη βουλευτής έχει έρθει σε επαφή με μέλη των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να αποτελέσει το 12ο μέλος της.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες στον ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε ανησυχία όταν έγινε γνωστό ότι συγκροτείται νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, κι αυτό γιατί ακυρώνεται στην πράξη το προσκλητήριο που είχε απευθύνει ο Αλ. Τσίπρας στους αντάρτες βουλευτές.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής ο πρόεδρος και τα μέλη των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» θα απολαμβάνουν όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα που παρέχονται σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο πρόεδρος της θα έχει δικαίωμα λόγου στις συνεδριάσεις, ακόμη και στις προ ημερησίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ενώ από τη Βουλή θα διατεθούν γραφεία, διοικητικοί υπάλληλοι και ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» απαρτίζεται από τον Θεόδωρο Παραστατίδη (πρόεδρος) και τους κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδο, Χρήστο Αηδόνη, Μίμη Ανδρουλάκη, Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά, Νίκο Νικολόπουλο, Γιώργο Κασαπίδη, Ιωάννη Κουράκο, Μάρκο Μπόλαρη και Ν. Σταυρογιάννη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By