Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανησυχούν οι 5.500 εργαζόμενοι των κυπριακών τραπεζών

‘Ελαβαν διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο για την  απορρόφηση του συνόλου των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Αυτό ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών στους εργαζόμενους της Τράπεζας Κύπρου, οι οποίοι είναι ανήσυχοι για το μέλλον τους.

Οι εργαζόμενοι μετέφεραν στο οικονομικό επιτελείο ότι μια τέτοια εξέλιξη οφείλει να διασφαλίζει και το σύνολο των εργαζομένων στις κυπριακές τράπεζες, ακολουθώντας στην κατεύθυνση αυτή το υπόδειγμα των προηγούμενων απορροφήσεων τραπεζών, από άλλους συστημικούς ομίλους στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Επίσης, ζήτησαν, πέραν των σχετικών διαβεβαιώσεων από πλευράς της ελληνικής πολιτείας για την προστασία των καταθέσεων, την προστασία των θέσεων εργασίας για 5.500 εργαζόμενους στις κυπριακές τράπεζες.

Για αύριο, οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Κύπρου θα βρίσκονται από τις 08:00 π.μ για μεν την Αθήνα, μπροστά από το κεντρικό κτήριο επί της Λ. Αλεξάνδρας 170 , για δε τη Θεσσαλονίκη, στο κεντρικό κατάστημα, επί της οδού Ερμού 35.

 

By