Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ανοδικά οι πωλήσεις της Creta Farm στο γ΄ τρίμηνο

Κατά 4,7% ενισχύθηκαν οι πωλήσεις της εταιρίας και για το 9μηνο

Creta_Farm

Τα οικονομικά αποτελέσματα της για το 9μηνο ανακοίνωσε η Creta Farm. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «σε ενοποιημένο επίπεδο οι πωλήσεις τριμήνου ανήλθαν σε 27 εκατ. ευρώ έναντι 25,1 εκατ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο του 2012,σημειώνοντας αύξηση 7,5%. Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, η Creta Farms στο εννεάμηνο 2013 σημείωσε αύξηση 4,7% σε σχέση με το εννεάμηνο 2012, παρουσιάζοντας όμως αύξηση στο γ΄ τρίμηνο 2013 10,7% σε σύγκριση με το γ΄ τρίμηνο 2012, ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων λασναρισμάτων καινοτόμων προϊόντων που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο αυτή.

Από την αρχή του έτους ο όμιλος συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για περιστολή δαπανών σε ενοποιημένο επίπεδο, με αποτέλεσμα τη μείωση των δαπανών κατά 2 εκατ. ευρώ ή 5%, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπου θετικά EBITDA σε ποσοστό 6% επί των πωλήσεων. Η εταιρεία λειτουργεί με περιθώριο EBITDA 8,1%.

Τα αποτελέσματα πωλήσεων του γ΄ τριμήνου αποδεικνύουν τη συνεχή εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην εταιρία και στην ποιότητα των προϊόντων της, καθώς μετά το α΄ εξάμηνο η εταιρία πραγματοποίησε αύξηση πωλήσεων 16%, με υψηλή απόδοση EBITDA σε σχέση με τα λοιπά τρίμηνα του έτους, παρότι το ίδιο διάστημα το διατροφικό σκάνδαλο με το DNA αλόγου έπληξε συνολικά τον κλάδο της αλλαντοβιομηχανίας.»

«Η εμπορική πολιτική που ακολουθήσαμε το γ΄ τρίμηνο, παράλληλα με τις καινοτομίες και τα λανσαρίσματα σε προϋπάρχουσες και νέες κατηγορίες, αποτυπώνονται στην αύξηση των πωλήσεων του γ΄ τριμήνου. Με στόχο να αυξάνουμε το μερίδιο αγοράς, συνεχίζουμε με καινοτόμα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, τα οποία διευρύνουν τη γκάμα προϊόντων και αναδεικνύουν την προϊοντική μας υπεροχή. Παράλληλα, συνεχίζεται με επιτυχία ο εξορθολογισμός των δαπανών με απτά αποτελέσματα στην κερδοφορία της εταιρίας», δήλωσε με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης, πρόεδρος της Creta Farms.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By