Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανοδική πορεία για την Η&Μ

Την ανοδική πορεία της αλυσίδας Η&Μ στην χώρα μας επιβεβαιώνουν τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα για την προηγούμενη οικονομική χρήση  η μητρική πολυεθνική

H&M clothing store in Manhattan

Συγκεκριμένα, ο τζίρος της αλυσίδας ένδυσης στην Ελλάδα για την συγκεκριμένη περίοδο άγγιξε τα 111,46 εκατ ευρώ (981 εκατ σουηδικές κορώνες)  καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 18%.

Στις 30 Νοεμβρίου του 2013 η αλυσίδα διέθετε ένα δίκτυο 27 καταστημάτων στην Ελληνική αγορά , έχοντας προχωρήσει μέσα στην προαναφερθείσα οικονομική χρήση στην παρουσίαση 3 νέων σημείων πώλησης και στην ολοκλήρωση της λειτουργίας ενός καταστήματος.

Χαμηλότερα απο το αναμενόμενο τα κέρδη διεθνώς

Σε παγκόσμιο επίπεδος πάντως, μπορεί ο σουηδικός retailer H&M να παρουσίασε ελαφριά αύξηση καθαρού κέρδους το 2013, σε σύγκριση με το 2012, ωστόσο απέτυχε να ανταποκριθεί στις προβλέψεις των αναλυτών για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2013, αυξήθηκαν κατά 1,7%, ωστόσο η αύξηση 6% που παρουσίασε η εταιρεία το τέταρτο τρίμηνο (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος) απείχε σημαντικά από την προβλεπόμενη του 14%. Όσο για τις πωλήσεις, αυτές κινήθηκαν ανοδικά χάρη στον αυξανόμενο αριθμό καταστημάτων και το λανσάρισμα νέων online shopping sites.

Είναι χαρακτηριστικό πως την περσινή χρονιά, η H&M ξεπέρασε το όριο των 3.000 καταστημάτων παγκοσμίως και τώρα διαθέτει 3.100. Έτσι, οι ετήσιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6%, ωθούμενες κυρίως από το τέταρτο τρίμηνο, στη διάρκεια του οποίου η αύξηση άγγιξε το 12%.

By