Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοιχτά θα είναι τα περισσότερα καταστήματα αυτή την Κυριακή

Οι εμπορικοί σύλλογοι των πόλεων αποφασίζουν σήμερα για το αν θα ανοίξουν ή όχι τα καταστήματα της περιοχής του

1Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας αναφέρεται ότι στο διάστημα των εκπτώσεων, και σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ.1 του ν.4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11.00- 18.00.

Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΣΘ σημειώνει ότι το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, βάσει του νόμου, καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00, με τον Σύλλογο να προτείνει ωράριο 11 το πρωί έως 5 το απόγευμα για όσα καταστήματα λειτουργήσουν στις 19 Ιανουαρίου.

Σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, σύμφωνα με τον ΕΣΘ, οι εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να προσέξουν τα εξής:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική.  Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.

3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη.  Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

«Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές», τονίζει ο ΕΣΘ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By