Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανοιχτά τα μουσεία το τριήμερο

Κανονική η λειτουργία τους λέει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Κ.Τζαβάρας

 

Κανονικά θα λειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας σήμερα και όλο το τριήμερο, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι στους δημοσιογράφους.

FOSPHOTOS / Alexandros Katsis
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

«Θα ήθελα να αποκαταστήσω μια φημολογία, που έχει αναστατώσει τις τουριστικές επιχειρήσεις. Είναι αληθές και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι δεν έκλεισε ποτέ κανένα μουσείο, εκτός από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Σήμερα λοιπόν και όλο το τριήμερο θα λειτουργούν κανονικά οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας. Θεωρώ υποχρέωσή μου να το δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, γιατί δημιουργήθηκε μια ανησυχία η οποία δρα διαβρωτικά και δημιουργεί αναστατώσεις στον τομέα του τουρισμού, που αυτή την εποχή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης ώστε να υπάρξουν καλά αποτελέσματα στην οικονομία» τόνισε ο κ. Τζαβάρας.

Αναφερόμενος στη «φημολογία» ότι λόγω των απεργιών που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στο (πρώην) ΥΠΠΟ δεν θα λειτουργούν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ο κ. Τζαβάρας είπε ότι προκλήθηκε πολύ μεγάλη αναστάτωση, σε σημείο να γίνει ερώτηση, μέσω εγγράφου, της ομοσπονδίας τουριστικών επιχειρήσεων για το αν πρέπει να ακυρώσουν ταξίδια και επισκέψεις στη χώρα, ακόμα και αναφορά στη ιστοσελίδα του «Σπίγκελ» ότι η Ακρόπολη θα είναι κλειστή.
«Ούτε έκλεισε ποτέ ούτε πρόκειται να κλείσει η Ακρόπολη. Θεωρώ ότι και οι εργαζόμενοι, των οποίων τα δικαιώματα σέβομαι, έχουν με τον τρόπο τους αντιληφθεί ότι μνημεία σαν την Ακρόπολη θα πρέπει να τα εξαιρέσουμε από το πεδίο πολιτικών ή συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι μέχρι στιγμής δεν έχουν βάλει θέμα που να έχει σχέση με τη λειτουργία της Ακρόπολης ή των άλλων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ[space size=»30″]
By