Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας του Λεπέν στην κόρη του

Με αφορμή την αφαίρεση του ιστολογίου του από την ιστοσελίδα του Εθνικού Μετώπου

lepen800_191213Ανοιχτή επιστολή στην πρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και κόρη του Μαρίν Λεπέν έστειλε ο Ζαν Μαρί Λεπέν προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την αφαίρεση του ιστολογίου του από την ιστοσελίδα του κόμματος.

Αιτία τα αντισημιτικά σχόλια του επίτιμου προέδρου του κόμματος και μέντορα της νυν αρχηγού όταν έγραψε ότι «θα τους κάνουμε όλους μία φουρνιά», φράση που παραπέμπει ευθέως στο Ολοκαύτωμα των εβραίων από τους ναζί στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Λεπέν κάνει λόγο για «προληπτική λογοκρισία» και ζητά να αποκατασταθεί το όνομά του και να αρθεί «η αδικία η οποία έγινε σε βάρος του», τονίζοντας ότι δεν σωπαίνει, καθώς αυτό θα τον καθιστούσε «ένοχο».
Υπενθυμίζει, δε, στην κόρη του ότι και η ίδια έχει δεχθεί επιθέσεις για τις δηλώσεις της περί «κατοχή των δρόμων της Γαλλίας από μουσουλμάνους πιστούς».

«Το βρίσκετε άραγε ορθό, μετά τα παραπάνω, να τιμωρήσετε κατ” αυτόν τον τρόπο τον ιδρυτή και επίτιμο πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου, ευρωβουλευτή εδώ και 30 χρόνια;», καταλήγει ο Ζαν Μαρί Λεπέν.

By