Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Ανοιχτός» στο θέμα του γάλακτος ο Χατζηδάκης

Ο καταναλωτής θα δει την θετική επίδραση των ρυθμίσεων στην καθημερινότητα του υποστηρίζει ο υπουργός Ανάπτυξης

hatzidakis622_061113

Ανοιχτός σε προτάσεις για το γάλα που έχει κλέψει –κατά δήλωσή του- την παράσταση στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Κ. Χατζηδάκης.

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε απόψεις και να συζητήσουμε, μπορεί τα περιθώρια να είναι περιορισμένα, αλλά συζητάμε και κάθε άλλο παρά να βλάψουμε την ελληνική αγελαδοτροφία θέλουμε», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφέροντας ως ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης το ελληνικό σήμα και το γάλα ημέρας. Ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι το ελληνικό γάλα είναι 34% ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και πως η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δεν υπήρξε ούτε για ένα δευτερόλεπτο ευαγγέλιο για την κυβέρνηση και ότι από τις 555 προτάσεις του, η κυβέρνηση περιορίστηκε στις 329.

Επιτέθηκε με δριμύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι αντιδράσεις του δεν εκπλήττουν κανέναν. «Θέλετε να συνεχίσετε τα παλιά λάθη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός που κομίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή είναι η προοδευτική σας αντίληψη», είπε και μίλησε για αντιδράσεις αναμενόμενες, καθώς έχουμε μικρότερα ή μεγαλύτερα προνόμια.
Υιοθετώντας έναν περισσότερο προσωπικό τόνο, απάντησε στην προσωπική κριτική που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς, σημειώνοντας πως δεν τους αγγίζουν. «Τις επιθέσεις αυτές σε λίγους μήνες κανένας δεν θα τις θυμάται, αλλά ο καταναλωτής θα δει την θετική επίδραση των ρυθμίσεων στην καθημερινότητα του», είπε.

By