Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών

Στις 14 Ιουλίου η πιθανή ημερομηνία

samaras venizelos kouvelis

Αποφασισμένος να μην υποκύψει στους εκβιασμούς Βενιζέλου και Κουβέλη εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς.

«Το ζητούμενο για μένα ειναι να μην βουλιάξει ο τόπος και όχι το πως θα καταφέρουν να διασωθούν από το πολιτικό ναυάγιο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ» φέρεται να είπε στον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να του μεταφέρει την εικόνα που είχε αποκομίσει απο τις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, για πρώτη φορά απο την ημέρα που συγκροτήθηκε η τρικοματική κυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να μην υποκύψει στις πιέσεις των κυβερνητικών εταίρων. Μάλιστα, λέγεται οτι το σχετικό μήνυμα έχει ήδη σταλεί ενόψει της συνάντησης που θα έχει τη Δευτέρα με τους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Πάντως, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Σαμαράς εδώ και ενα μήνα είχε αρχίσει να επεξεργάζεται και το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού. Ως πιθανότερο διάστημα για μια τέτοια κίνηση κρινόταν το ερχόμενο φθινόπωρο. Ωστόσο, οι εξελίξεις μετά την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ φαίνεται οτι μπορεί να παίξουν καταλυτικό ρόλο, ανατρέποντας τον αρχικό σχεδιασμό. Στην πιθανη περίπτωση του πολιτικού ναυαγίου, στο τραπέζι του πρωθυπουργού βρίσκεται ήδη η ημερομηνία της 14ης Ιουλίου.

Να σημειωθεί οτι –σύμφωνα και με τα  Παραπολιτικά- η συγκεκριμένη ημερομηνία προσδίδει ενα μεγάλο πλεονέκτημα για τη ΝΔ, που έχει να κάνει με τις εσωκομματικές διεργασίες. Το γεγονός οτι έχει προγραμματιστεί το Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος δίνει τη δυνατότητα στον κομματικό μηχανισμό, να λειτουργήσει με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, αφού ούτως ή άλλως θα βρίσκεται σε ετοιμότητα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By