Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνάντησης Σαμαρά – Βενιζέλου, σήμερα το απόγευμα

Δεδομένη θεωρείται η ένταξη Βενιζέλου στο νέο σχήμα

Megaro MaximouΠιθανότατα το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην οποία οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος θα επιλέξουν τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις των παραιτηθέντων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και θα οριστικοποιήσουν τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα ενταχθεί στη νέα κυβέρνηση χωρίς να είναι βέβαιο αν θα αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου ή θα τοποθετηθεί επικεφαλής κάποιου χαρτοφυλακίου. Στην περίπτωση πάντως που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπουργοποιηθεί αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών ή εναλλακτικά το διευρυμένο υπερυπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει από τον κ. Σαμαρά η νέα κυβέρνηση να σχηματιστεί στη βάση της θεσμικής ισοτιμίας μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, αφού ο πρόεδρος του κόμματος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για τον ανασχηματισμό. Εχθές έφυγε αργά το βράδυ από τα γραφεία της Ιπποκράτους, όπου βρισκόταν με στενούς συνεργάτες του.

Εν όψει του ανασχηματισμού, επίκειται συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να καταλήξουν στο περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας και στα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος είπε εχθές το βράδυ στους στενούς του συνεργάτες πως έχει συμφωνήσει με το πρωθυπουργό να μην ανακοινωθεί ο τόπος και ο χρόνος του ραντεβού τους.

Οσον αφορά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού αυτή προσδιορίζεται για αύριο Δευτέρα, αν και θα εξαρτηθεί από την πορεία των συζητήσεων μεταξύ των δύο αρχηγών. Ενδεχομένως να μην αρκέσει μόνο ένα ραντεβού των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, αλλά να χρειαστούν περισσότερα. Σε αυτό το πλαίσιο βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν πιθανότητες να υπουργοποιηθούν παραμένουν στην Αθήνα και περιμένουν να χτυπήσει το τηλέφωνό τους.

Ποια ονόματα ακούγονται για τη νέα κυβέρνηση

Όσον αφορά τα άλλα πρόσωπα κυκλοφορούν πολλά ονόματα, εξαιτίας και του γεγονότος ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει ακόμη και δέκα στελέχη ή και παραπάνω στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Σχεδόν σίγουροι πάντως πρέπει να θεωρούνται ο Γιάννης Μανιάτης, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (διαψεύδει ότι είναι υποψήφιος για υφυπουργός αρμόδιος για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση), ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Συμεών Κεδίκογλου, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Κώστας Τριαντάφυλλος και άλλοι. Εξαιρετικά πιθανό είναι να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση τον Θανάση Τσαυτάρη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα.

Πηγη:  Πρώτο Θέμα

(Visited 1 times, 1 visits today)
By