Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντέχει το ευρώ έναντι του δολαρίου, παρά την… Κύπρο

Το δολάριο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση του ευρώ μετά τα γεγονότα με την κυπριακή οικονομία.

fxcmTo ευρώ κατέρρευσε καθώς οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη δείχνουν επιστροφή του συστημικού ρίσκου και οι τάσεις ρίσκου οδηγούν τα ζεύγη του γεν σε υψηλότερα επίπεδα, ωστόσο το δολάριο δεν κατάφερε να «εκμεταλλευτεί» την πτώση των άλλων νομισμάτων.

Όπως σημειώνει ο Τζον Κικλάιτερ, Currency Strategist της FXCM, ο δείκτης Dow Jones FXCM Dollar Index (ticker = USDollar) έκλεισε χθες σχεδόν αμετάβλητος στις 10.450 μονάδες, αν και πρόκειται για νίκη του δολαρίου δεδομένου ότι ο δείκτης Dow Jones έκλεισε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

«Τρεις παράγοντες χρειάζονται για μια εκτίναξη του δολαρίου: μια σταθερή τάση ρίσκου, μια απάντηση από τη Fed για το πότε θα ολοκληρωθεί το QE3 ή να επιταχύνουν ρυθμούς και οι άλλες κεντρικές τράπεζες» επισημαίνουν ο αναλυτής.

Παράλληλα, σημειώνει ο κ. Κικλάιτερ, «από το ξεκίνημα της εβδομάδας κυριαρχούν οι φόβοι γύρω από την εμβάθυνση της κρίσης στην Ευρωζώνη και ο εκθειασμός των αρετών των προγραμμάτων στήριξης από αξιωματούχους συμπεριλαμβανομένων και του Μπεν Μπερνάνκι».

«Δεν υπάρχει καταλληλότερη θεμελιώδης συγκυρία για την ενίσχυση της ελκυστικότητας ενός εναλλακτικού καταφυγίου» καταλήγει.

By