Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αντίθετος ο Ντάισελμπλουμ σε προϋπολογισμό ειδικά για την Ευρωζώνη

Ο πρόεδρος του Eurogroup τάσσεται επίσης κατά της δημιουργίας μιας θέσης μόνιμου προέδρου της συνόδου των υπουργών Οικονομικών

daisenblum 1Την αντίθεσή του στην υιοθέτηση ενός προϋπολογισμού ειδικά για την Ευρωζώνη, όπως και στην ιδέα να δημιουργηθεί μια θέση μόνιμου προέδρου της συνόδου των υπουργών Οικονομικών,  εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos».

«Ξέρω πως ορισμένοι πιστεύουν ότι μια οικονομική και νομισματική ένωση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προϋπολογισμό, αλλά δεν συμμερίζομαι την άποψή τους», δηλώνει ο Ντάισελμπλουμ και προσθέτει: «Για να έχει ακόμη και το παραμικρό αντικυκλικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλος».

Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίζεται και στη συζήτηση για την εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης, την ιδέα μιας πολιτικής κινήτρων με «συμβόλαια» ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τα κράτη μέλη για να συνδεθούν οι μεταρρυθμίσεις με αρωγές. «Δεν πιστεύω καθόλου σ” αυτό. Αν μια χώρα δεν είναι πεισμένη πως είναι προς το συμφέρον της να μεταρρυθμισθεί και να εκσυγχρονισθεί, δεν μπορούμε να της δώσουμε κίνητρο απ” έξω», ξεκαθαρίζει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By