Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς για την διανομή φαρμάκων από τα ΕΛΤΑ

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αντιτίθεται πλήρως στο επικείμενο μέτρο

eltaEEEE

Την πλήρη αντίθεσή του στις υπηρεσίες ταχυμεταφορών φαρμάκων από τα ΕΛΤΑ εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, στην οποία τονίζει ότι είναι αποφασισμένος να μην δεχθεί οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, «Με έκπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο την πρόθεση των ΕΛΤΑ ό,τι μεταξύ των υπηρεσιών με τις οποίες πρόκειται να εμπλουτισθούν οι νέες υπηρεσίες του οργανισμού, θα είναι και η εκτέλεση συνταγών.

Αντιλαμβανόμαστε  και επικροτούμε στην δύσκολη οικονομική συγκυρία την όποια προσπάθεια γίνεται από κρατικούς ή ημικρατικούς φορείς για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της οικονομικής καταστάσεως τους.

Όμως πέρα από τους νομικούς περιορισμούς, οι όποιοι χειρισμοί αφορούν το χώρο της υγείας και ιδιαίτερα του φαρμάκου, δεν μπορούν να ενταχθούν σε υπηρεσίες ντελίβερυ, εν είδει τροφίμων, απορρυπαντικών ή επιστολών.

Το Φάρμακο είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, η αποθήκευση  και η διακίνηση του οποίου προϋποθέτει συγκεκριμένες συνθήκες και ο νομοθέτης έχει  ορίσει ότι γίνεται δια χειρός φαρμακοποιού , για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Θεωρούμε ότι τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρονται σε «ευφυολογίες» συγκεκριμένων τεχνοκρατών οι οποίοι όπως έχει αποδείξει η τραγική πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, δεν έχουν καμιά κοινωνική ευαισθησία και επιστημονική κατάρτιση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By