Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις για τα σενάρια προσωρινού κλεισίματος της ΕΡΤ

Αναστατωμένοι οι εργαζόμενοι

control roomΠανικό στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ έχουν προκαλέσει τα σενάρια περί προσωρινού κλεισίματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ώστε να επανασχεδιαστεί εξ αρχής η λειτουργία της με 2.000 λιγότερους υπαλλήλους.

Μιλώντας στο Βήμα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π.Καλφαγιάννης επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ.Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε άγνοια σχετικά με το θέμα. Επίσης πριν λίγο καιρό ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι «δεν ήρθα για να κλείσω την ΕΡΤ».

Σύμφωνα με Το Βήμα, πολλοί εκφράζουν την πεποίθηση ότι δεν αποκλείεται οι πληροφορίες που διέρρευσαν να εντάσσονται στο πλαίσιο της πρόκλησης πανικού προκειμένου οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση να δεχτούν πιο εύκολα πιθανή συρρίκνωσή της με το κλείσιμο της ΕΤ1 και κάποιων ραδιοφωνικών σταθμών.

ΑΝΕΛ: «Απορρίπτουμε κάθε τέτοια λογική

Σχετικά με το θέμα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ δήλωσε: «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οφείλει να δώσει διευκρινίσεις για το εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκέψη για λουκέτο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απορρίπτουμε κάθε τέτοια προοπτική, κάθε τέτοιο μνημονιακό σχέδιο. Απεναντίας, ζητάμε οποιαδήποτε ενέργεια να αφορά μόνο στην αναβάθμιση των ειδησεογραφικών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της στα πλαίσια του απόλυτου πλουραλισμού».

Απαντήσεις ζητά το ΚΚΕ

Να απαντήσει άμεσα στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο της ΕΡΤ και περικοπές στο προσωπικό της ζητεί από την κυβέρνηση το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση».

By