Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έντονες αντιδράσεις για τη διαθεσιμότητα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Οι διευθυντές των Ινστιτούτων του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ) με ανακοίνωση τους εκφράζουν την ανησυχία τους

kritA

Tην έντονη ανησυχία τους για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας η οποία, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τύπου, θέτει σε διαθεσιμότητα το 1/3 περίπου του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζουν οι διευθυντές των Ινστιτούτων του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ) με σημερινή ανακοίνωση τους που υπογράφει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κώστας Φωτάκης.

«Η ανησυχία αυτή γίνεται ακόμη εντονότερη αφού το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει αξιολογήσει την οργανωτική του δομή και υπέβαλε τα σχετικά στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας, πράγμα το οποίο κατά τα φαινόμενα παντελώς αγνοήθηκε» αναφέρουν οι διευθυντές των Ινστιτούτων του ΙΤΕ.

Παράλληλα τονίζουν ότι «το ΙΤΕ αισθάνεται ότι μαζί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης υπηρετεί τον ενιαίο χώρο της Παιδείας και Έρευνας, με γνώμονα την προσφορά στην Κρήτη και στη χώρα. Τα δύο Ιδρύματα συμβάλλουν στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, προβάλλουν τη χώρα διεθνώς μέσω της επιστημονικής αριστείας που διαθέτουν και είναι πρωτοπόρα στην προσέλκυση πόρων σε ανταγωνιστική βάση από τον διεθνή χώρο».

Ακόμη υπογραμμίζουν ότι όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα στις ιδιαίτερα δυσμενείς σημερινές συνθήκες και προσθέτουν:

«Η σχεδιαζόμενη διαθεσιμότητα του προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης η οποία επιβάλλεται με τρόπο αυθαίρετο, σαφώς πλήττει το Πανεπιστήμιο άμεσα, αλλά και έμμεσα ολόκληρο το εκπαιδευτικό και ερευνητικό οικοσύστημα της Κρήτης. Το αίσθημα απογοήτευσης και ανασφάλειας που προκαλεί το γεγονός αυτό, επηρεάζει και αποθαρρύνει τους εργαζόμενους όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο αλλά και στο ΙΤΕ. Οι σημαντικές επιτυχίες του Πανεπιστήμιου Κρήτης οφείλονται σε όλους τους εργαζόμενους σε αυτό, και η οριζόντια επιβολή τέτοιων μέτρων ακυρώνει παραδειγματικές προσπάθειες για μια καλύτερη Παιδεία που τόσο ανάγκη έχει η χώρα».

Τέλος οι διευθυντές των Ινστιτούτων του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ) στην ανακοίνωση τους δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους και τη συμπαράταξή τους με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By