Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του Εθνικού Ινστ. Εργασίας και Ανθρ. Δυναμικού

Την έντονη διαμαρτυρία της για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του ΕΙΕΑΔ εκφράζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

dimosioi-ypalliloi

Την έντονη διαμαρτυρία της στη σχεδιαζόμενη κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), βάσει του ν/σχ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τέθηκε την Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση εκφράζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

«Η κυβέρνηση κλείνει με ‘ξαφνικό θάνατο’ και απόλυση του προσωπικού του έναν οργανισμό, στου οποίου το πρόγραμμα συμμετέχουν αυτή τη στιγμή 100.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι σε 13.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τινάσσοντας στον αέρα την πληρωμή των εκπαιδευτικών επιδομάτων χιλιάδων εργαζομένων, την ώρα που οι μισθοί και τα εισοδήματα των μισθωτών έχουν καταρρεύσει με τις μνημονιακές πολιτικές», επισημαίνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι προχωρά στο κλείσιμο οργανισμών ή φορέων, που ασχολούνται με την ανεργία και τη στήριξη της απασχόλησης «τη στιγμή που οι πραγματικοί άνεργοι του ιδιωτικού τομέα ξεπερνούν τα 2 εκατ. άτομα» και την καλεί να αποσύρει άμεσα από το νομοσχέδιο την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By