Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις των κομμάτων για τη «Λευκή Νύχτα»

«Μαύρη νύχτα» για τους εμποροϋπαλλήλους, λέει ο Δ. Στρατούλης- Τσακίζουν τα δικαιώματα τους, σημειώνει το ΚΚΕ

kke
«Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με πρόταση του δήμου Αθήνας, για λειτουργία των εμποροκαταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων, προκειμένου να στηρίξει τα συμφέροντα των μεγάλων εμποροκαταστημάτων και των πολυεθνικών του εμπορίου» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «η απόφαση αυτή, εκτός από παράνομη, δείχνει και τις προθέσεις κυβέρνησης και τοπικών αρχών να προχωρήσουν σε παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμποροκαταστημάτων, όπως άλλωστε δείχνει και η πρόσφατη παραδοχή του υπουργείου Ανάπτυξης για πιθανότητα τροποποίησης του νόμου 4177 σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση».

STRATOULIS

Ως παράνομο και προκλητικό δώρο του δημάρχου της Αθήνας χαρακτήρισε, από την πλευρά του  τη λειτουργία των καταστημάτων μέχρι το βράδυ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Δημήτρης Στρατούλης  και υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας.

Μάλιστα, ο ίδιος  έκανε λόγο για «λευκή νύχτα» των πολυεθνικών του εμπορίου και  «μαύρη νύχτα» για τους εμποροϋπαλλήλους, τις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:

Η σημερινή «λευκή νύχτα» στην Αθήνα, δηλαδή τα ανοιχτά μαγαζιά μέχρι τις 11 το βράδυ, είναι ένα παράνομο, μεγάλο και προκλητικό δώρο του δημάρχου Αθήνας και του Περιφερειάρχη προς τις εγχώριες και κυρίως τις υπερεθνικές εμπορικές αλυσίδες.

Ταυτόχρονα είναι μία ακόμα, έκτακτη στην αρχή που μπορεί να μονιμοποιηθεί αργότερα, κατεδάφιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στο εμπόριο και ένας νέος βραχνάς στις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο.

Η κυβέρνηση, που όχι μόνο ανέχεται αλλά και ενθαρρύνει και προωθεί η ίδια τέτοια μέτρα, επιδιώκει να μετατρέψει τους εργαζομένους στο εμπόριο, με τους απλήρωτους για τους πολλούς μήνες μισθούς και υπερωρίες, με την άκρατη ελαστικοποίηση της εργασίας τους, με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με τις απολύσεις, με τους μισθούς πείνας και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, σε ανθρώπινους διακόπτες που οι μεγάλες επιχειρήσεις θα ανοιγοκλείνουν όποτε θέλουν και θα τους πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν.

Στα λαϊκά νοικοκυριά δε λείπουν οι ώρες να ψωνίσουν αλλά τα χρήματα και οι ώρες για να ζήσουν. Η «λευκή νύχτα» των πολυεθνικών του εμπορίου είναι «μαύρη νύχτα» για τους εμποροϋπαλλήλους και τις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By