Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αντιδρά το Ισραήλ στην τοποθέτηση Αμπάς ενώπιον της PLO

Στοπ στις ομιλίες με την πλευρά των Παλαιστινίων

Israeli supporters (back) and Palestinia

Επίθεση στον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Ισραήλ με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Αμπάς σε ομιλία του στα στελέχη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO). «Ο Μαχμούντ Αμπάς έδωσε τη χαριστική βολή στην ειρηνευτική διαδικασία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ομιλία του στη Ραμάλα, ο Αμπάς επανέλαβε πως είναι έτοιμος να παρατείνει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, όπως ζητεί το Ισραήλ, αλλά με την προϋπόθεση ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα απελευθερώσει τους κρατουμένους, θα «παγώσει» τα σχέδια εποικισμού και θα αποδεχθεί να συζητήσει για τη χάραξη των συνόρων του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

«Ο Μαχμούντ Αμπάς ανακύκλωσε τους ίδιους όρους γνωρίζοντας ήδη πως το Ισραήλ δεν θα τους δεχθεί» αναφέρεται στη σύντομη ισραηλινή ανακοίνωση. 

Στο ίδιο ανακοινωθέν, το Ισραήλ κατηγορεί και πάλι τον Αμπάς ότι έχει πλέον συμμαχήσει με το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, «μια τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την καταστροφή του Ισραήλ».

Πριν από λίγες μέρες, η PLO και η Χαμάς (βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα από το 2007)  συμφώνησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση «εθνικής συναίνεσης» υπό τον Αμπάς και η οποία θα αποτελείται από ανεξάρτητες προσωπικότητες.

By