Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αντιθέσεις του ΠΑΣΟΚ για τις λαϊκές αγορές

Αίτηση για να παρθεί πίσω από το υπουργείο Ανάπτυξης το θέμα του διαχωρισμού και της κλήρωσης

laikes agores

Στροφή 180 μοιρών έκανε στο ΠΑΣΟΚ στο θέμα των λαϊκών αγορών με τον εισηγητή του Μ. Κασσή να εκφράζει την αντίθεση του κόμματος με τον διαχωρισμό παραγωγών και πωλητών και να ζητά η –εφάπαξ- κλήρωση τον Ιανουάριο του 2015 να γίνει μόνον για τις καινούργιες θέσεις.

Η αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ ήταν απότοκος διαβουλεύσεων και συζητήσεων με τους απεργούς των λαϊκών αγορών όλο το Σαββατοκύριακο. «Δυστυχώς το 3ήμερο που μεσολάβησε είδαμε ότι δεν αντιδρούν μόνον οι έμποροι, αλλά και οι παραγωγοί», ανέφερε ο Μ. Κασσής, ζητώντας από τον υπουργό Ανάπτυξης να κάνει πίσω στο θέμα του διαχωρισμού και της κλήρωσης.

Σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε για την αναθεώρηση της στάσης του κυβερνητικού εταίρου λίγο πριν ξεκινήσει η δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει πάντως, αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί των επίμαχων άρθρων, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη.

Σημειώνουμε ότι για να ξεπεραστεί η διαφωνία των «πράσινων» βουλευτών υπήρξε συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκη στο γραφείο του γγ της Κ.Ο. της ΝΔ, Θανάση Μπούρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί μια λύση.

Επομένως, η συζήτηση για το νομοσχέδιο αναβάλλεται για την Τρίτη λογικά, ενώ το θέμα αναμένεται να βρεθεί και στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

By