Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα ο Γ. Καρατζαφέρης

Μετά την παράδοση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών για το πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή

karatzaferis

Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα είναι πιθανό να βρεθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης μετά και την παράδοση στα μέλη της επιτροπής πόθεν έσχες του πορίσματος των ορκωτών λογιστών που έκαναν φύλλο και φτερό τις δηλώσεις του μετά και το σχετικό εισαγγελικό αίτημα, καθώς η έρευνα των δικαστικών αρχών για την προμήθεια των super puma, «έπεσε» στο όνομά του.

Τα βαρύτατα αδικήματα με τα οποία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι:

  • αναληθής δήλωση πόθεν έσχες, αφού η μια από τις δύο off shore που εντοπίστηκαν (Catalina Ltd) δηλώθηκε μόνον προ 20ετίας και έκτοτε τα ίχνη της εξαφανίζονται, ενώ η δεύτερη (Homeric) δεν δηλώθηκε ποτέ.
  • συμμετοχή σε off shore που θεωρείται ποινικό αδίκημα μετά το νόμο που ψήφισε η Βουλή το 2010
  • νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, αφού στην Catalina Ltd φέρεται να πιστώθηκαν 6,4 εκατ. δολάρια και 1,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το νόμο του 2010 η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες επιφέρει έκπτωση από το αξίωμά τους, ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο από 10.000 έως 500.000 ευρώ.

Μέσω της Catalina Ltd οι ελεγκτές οδηγήθηκαν στον εντοπισμό και της δεύτερης off shore εταιρίας «Homeric» χωρίς ωστόσο – για την ώρα – να έχουν εντοπιστεί τραπεζικοί λογαριασμοί και καταθέσεις.

Αξιόπιστες πηγές σημειώνουν ότι η Catalina Ltd που πέρασε το 2010 εικονικά στα χέρια της αδελφής του Γιώργου Καρατζαφέρη, Παναγιώτα Βασιλάκου, παρουσιάζει σήμερα μηδενικό χαρτοφυλάκιο.

By