Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση Βορίδη- Λαφαζάνη για την οικονομία

Το διακύβευμα των εκλογών έθεσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή δύο 24ωρα πριν κλείσει η Βουλή ενόψει της διπλής αναμέτρησης του Μαΐου

 

koukoulopoulos

Το διακύβευμα των εκλογών έθεσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή δύο 24ωρα πριν κλείσει η Βουλή ενόψει της διπλής αναμέτρησης του Μαΐου με τον Μάκη Βορίδη να τονίζει ότι το δίλημμα που τίθεται είναι σταθερότητα σεβόμενοι τις θυσίες των πολιτών ή οικειοθελής επιστροφή στο «ευρώ ή δραχμή» και τον Πάρι  Κουκουλόπουλο να ζητάει ενίσχυση της Ελιάς για να υπάρχει η κυβέρνηση και την επόμενη ημέρα.

«Δεν είμαστε παρακολούθημα κανενός», ξεκαθάρισε ο Π. Κουκουλόπουλος, που δήλωσε ότι στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν στο αγαθό της κυβερνητικής σταθερότητας. «Ζητάμε λαϊκή εντολή ενισχυμένη, διαφορετικά δεν θα υπάρχει κυβέρνηση και δεν θα υπάρχει σταθερότητα», είπε, ενώ ο Μ. Βορίδης –λίγο νωρίτερα- τόνισε πως θα βγουν συμπεράσματα από τις εκλογές και όλοι θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις. «Ή θα επιλέξουμε το δρόμο της σταθεροποίησης σεβόμενοι τις θυσίες του λαού ή θα επιστρέψουμε οικειοθελώς στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή, χρεοκοπία ή όχι και ξανανοίγουμε τη σελίδα για την χρηματοδότηση της χώρας», είπε.

lafazanis

Ο Π. Λαφαζάνης και ο Μ. Βορίδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα βασίστηκε πάνω στην εξαθλίωση των ανθρώπων, τους χιλιάδες απολυμένους του δημοσίου και την ύφεση. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για στραβισμό και βαρηκοΐα απέναντι στα προβλήματα των πολιτών, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μ. Βορίδη να του απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τα πάντα, τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα δημοσιονομικά μεγέθη, την έξοδο της χώρας στις αγορές και το πρωτογενές πλεόνασμα.

By