Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση Βούλτεψη- ΣΥΡΙΖΑ για τη Σύνοδο Κορυφής

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις μονότονες επιθέσεις»

voultepsi-neadimokratia

Πολιτικό καιροσκοπισμό καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις δηλώσεις Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής.

Σε δήλωση  της κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδεται σε μονότονες καταγγελίες χωρίς περιεχόμενο,  υπενθυμίζει στον κ. Τσίπρα ότι «είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Γιούνκερ» και τον εγκαλεί ότι «΄σεβεται τη δημοκρατία» όποτε βολεύει τις κομματικές του επιδιώξεις.

Aναλυτικά, η δήλωση  έχει ως εξής:

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και λαμβάνει τα συγχαρητήρια όλων των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι, παραμερίζοντας τις όποιες επιμέρους διαφωνίες τους, συμφώνησαν ότι η χώρα μας έφερε σε πέρας μια από τις πιο επιτυχημένες προεδρίες, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει μονότονα να επιτίθεται στους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Επανερχόμενος σε προσωπικές αναφορές και πριν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα το Κείμενο των Συμπερασμάτων, που περιλαμβάνει σημαντικές πρόνοιες για τα μεγάλα κοινωνικά θέματα της ανάπτυξης, της ανεργίας και της παράνομης μετανάστευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τις ίδιες μονότονες και άνευ περιεχομένου «καταγγελίες».

Αυτή τη φορά μάλιστα, τάσσεται και κατά του κ. Γιουνκέρ, συντασσόμενος με τους επικριτές ενός πολιτικού που έχει σταθερά σταθεί στο πλευρό της χώρας μας.

Προφανώς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν ότι δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε ταχθεί υπέρ… της υποψηφιότητας Γιούνκερ.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη τους, όταν στις 3 Ιουνίου ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες, ξεκαθάρισε πως, αν και ο ίδιος παραμένει κάθετα αντίθετος με τις θέσεις του κ. Γιούνκερ, «θα πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Και ότι ο «σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία» ορίζει πως ο Ζ. Κ. Γιούνκερ έχει το δικαίωμα να λάβει διερευνητική εντολή και να επιζητήσει την πλειοψηφία της Ευρωβουλής για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής.

Όπως φαίνεται, για τον κ. Τσίπρα και το κόμμα του, ο «σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία» ισχύει κατά περίπτωση και όποτε βολεύει τις δικές τους κομματικές επιδιώξεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια έκφραση πρωτοφανούς πολιτικού καιροσκοπισμού».

By