Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση Δρίτσα – Μώραλη στο debate για τον Πειραιά

Τι είπαν στις παρεμβάσεις τρεις από τους υποψηφίους για τη δημαρχία στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας

11

Τις απόψεις τους και τις θέσεις για τον Πειραιά κατέθεσαν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Μώραλης και ο Θοδωρής Δρίτσας σε τηελοπτικό debate που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην τηλεόραση του Mega.

Απαντώντας στις επικρίσεις των συνυποψηφίων του, ο νυν δήμαρχος Πειραιά, Βασ. Μιχαλολιάκος, τόνισε πως προτιμά να είναι «δήμαρχος του αυτονόητου» έχοντας φροντίσει για την καθαριότητα της πόλης και πρόσθεσε σημειώνοντας ότι έχει πραγματοποιήσει 129 έργα:

«Ο,τι υποσχέθηκα το 2010 το υλοποίησα μέχρι σήμερα και με το παραπάνω. Για όλους τους άλλους δήμους γίνονται για τα σκουπίδια, την κοινωνική πολιτική και το παρεμπόριο. Εμείς τα λύσαμε όλα αυτά».

Από την πλευρά του ο Γ. Μώραλης είπε ότι ο Πειραιάς έχε μικρύνει και είναι αποκλεισμένο λιμάνι, ενώ πρόσθεσε:

«Ένα λιμάνι της ανεργίας, χωρίς οικονομική ανάπτυξη, χωρίς τουρισμό. Έρχονται παραπάνω τουρίστες αλλά δεν μένουν στον Πειραιά. Δεν υπάρχουν 129 έργα, υπάρχουν ελάχιστα έργα».

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, είπε πως όσα έργα έχει πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή δεν έχουν καμία στόχευση και τα χαρακτήρισε «ατάκτως ερριμμένα», ενώ τόνισε: «Χωρίς να εντάσσονται σε κανένα σχεδιασμό της ζωντανής ψυχής της πόλης, που είναι το εμπόριο, οι ναυτικοί και οι εργαζόμενοι».

Η συζήτηση «άναψε» όταν τέθηκε το θέμα του Ολυμπιακού καθώς στο ψηφοδέλτιο του Γ. Μώραλη μετέχει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο νυν δήμαρχος Πειραιά, Βασ. Μιχαλολιάκος, είπε πως ο Ολυμπιακός δεν είναι κόμμα ή παράταξη και πρόσθεσε:

«Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε τον Ολυμπιακό ως παράταξη για να διχάζουμε. Ο Ολυμπιακός ενώνει».

Ο Γ. Μώραλης θέλοντας να αποσυνδέσει την ψήφο των Πειραιωτών στον συνδυασμό του από τα όποια ποδοσφαιρικά τους αισθήματα είπε:

«Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος αναφέρει τον Ολυμπιακό συνεχώς σε αυτές τις 30 ημέρες. Μάλλον είναι ο κ. Μιχαλολιάκος που το κάνει. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει κανέναν ρόλο στην εκλογική διαδικασία. Υποτιμούμε τον Πειραιώτη αν νομίζουμε ότι θα ψηφίσει τον (α) ή τον (β) δήμαρχο με βάση το κριτήριο το τι ομάδα είναι».

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Θοδωρή Δρίτσα ότι σε εκδήλωση στο Στάδιο Καραϊσκάκη στην οποία μετείχαν μαθητές από σχολεία του Πειραιά μοιράστηκαν καπέλα του συνδυασμού του κ. Μώραλη.

«Ο Ολυμπιακός είναι η ταυτότητα της πόλης του Πειραιά, όπως είναι και άλλες ομάδες. Όμως σήμερα είχαμε ένα ανοσιούργημα. Στο στάδιο Καραϊσκάκη σε αυτό το χώρο που συμβολίζει πάρα πολλά η Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία με χορηγία του υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής οργάνωσε την 13 ημερίδα “Ευ αγωνίζεσθαι”. Προσφέρθηκαν στα παιδιά καπέλα και παιχνίδια με το σήμα της παράταξης του κ. Μώραλη και τα παιδιά καθοδηγήθηκαν να φωνάζουν το σύνθημα Πειραιάς Νικήτης», είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Δρίτσας.

Απαντώντας ο Γ. Μώραλης είπε πως η παρουσία του εκεί οφείλεται στο γεγονός ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι μέγας χορηγός της εν λόγω εκδήλωσης και αρνήθηκε την κατηγορία που του απέδωσε ο κ. Δρίτσας λέγοντας:

«Ήρθαν μαθητές και από άλλες περιοχές εκτός από τον Πειραιά. Δώσαμε συγχαρητήρια στον κ. Κούβελο για την πρωτοβουλία αυτή και στους Ολυμπιονίκες, δεν δόθηκε κανένα προεκλογικό υλικό του συνδυασμού, κανένα και είμαι κάθετος για αυτό. Δόθηκαν στα παιδιά 300 καπελάκια χωρίς το σήμα ή όνομα δικό μου».

Από την πλευρά του ο Β. Μιχαλολιάκος είπε πως και σε εκείνον έφτασε η συγκεκριμένη πληροφορία, πρόσθεσε όμως ότι δεν θέλησε να δώσει έκταση επειδή θέλει να διατηρήσει ήπιο κλίμα.

By