Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την «Αθήνα 97»

Για την βουλευτική τροπολογία που προβλέπει νομιμοποίηση δαπανών του Οργανισμού

athina97

Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησηςΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε στη Βουλή η αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης βουλευτικής τροπολογίας που προβλέπει νομιμοποίηση δαπανών του Οργανισμού «Αθήνα 97», που διοργάνωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

«Είναι μια πράξη δικαίου», επεσήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε επικίνδυνη την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς -όπως είπε- επιμένει στη θεωρία της συλλογικής ευθύνης, φτάνοντας μέχρι του σημείου να καταλογίζει ευθύνες ακόμα και σε απλούς υπαλλήλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την απόσυρση της, ενώ η Σταυρούλα Ξουλίδου από τους ΑΝΕΛ που την συνυπέγραφε, απέσυρε την υπογραφή της, κάνοντας λόγο για σκανδαλώδη ρύθμιση. Ενστάσεις εκφράστηκαν κι από τη ΔΗΜΑΡ με την Ασημίνα Ξηροτύρη που υποστήριξε ότι απαξιώνει θεσμούς όπως είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο. «Υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία για ατασθαλίες. Από 9,2 δις ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός έφθασε στα 19 δις, δηλαδή έγινε υπέρβαση 10 δις ευρώ την οποία θα κληθούν να πληρώσουν αθώοι», είπε, ενώ αντίθετος εμφανίστηκε και ο Ν. Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν μόνον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης την καταψήφισαν.

By