Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αντιπαράθεση στη Βουλή από το νομοσχέδιο για την Υγεία

Ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο νομοσχέδιο

vouli ypalliloi

Σφοδρή αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη – ΣΥΡΙΖΑ σημάδεψε την συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας με τον υπουργό Υγείας να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για «πολιτικαντισμό της κακιάς ώρας».

Ο Αδ. Γεωργιάδης με αφορμή την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων θεσπίζει την καθιέρωση του οικογενειακού γιατρού, τον κατηγόρησε ότι δεν λέει όχι σε κανέναν για να κερδίσει πολιτικά και κομματικά. «Είναι ντροπή για το κόμμα σας, η στάση που κρατάτε στο νομοσχέδιο, σας έχουμε πάρει είδηση», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση ένα ενιαίο καθολικό σύστημα υπό τις υγειονομικές περιφέρειες που είχε αναφέρει και ο Αλ. Τσίπρας πριν από καιρό.

«Και το επιχείρημά σας είναι η πολιτική αξιοπιστία, αφού σε λίγους μήνες- κατά το ΣΥΡΙΖΑ -θα είστε κυβέρνηση, άρα θα ήσασταν εσείς, αυτοί που θα εφάρμοζαν αυτή τη μεταρρύθμιση, αν πιστεύεται αυτά που λέτε, δηλαδή εμμέσως ομολογείτε ότι ή αυτά που λέτε είναι παραμύθια ή πιστεύετε ότι δεν θα κυβερνήσετε», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας και υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να ικανοποιήσει όποιον χτυπάει την πόρτα του κόμματος.

«Και να σας πει κάποιος ο γάιδαρος πετάει, ναι θα του πείτε… καταψηφίζετε γιατί είστε πολιτικοί υποκριτές, δεν έχουν περάσει 3 μήνες και ο αρχηγός σας είχε το θράσος χθες να πει ότι καταψηφίζετε, πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας», είπε, προκαλώντας την έντονη –εκτός μικροφώνου- αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ΕΣΥ μεταλλάσσεται σε ΕΣΥ πληρώνεις», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός, υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι πρωτίστως η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα στο χώρο της υγείας και  δευτερευόντως μια συνολικότερη αναδιάρθρωση στη λογική της συρρίκνωσης της δημόσιας περίθαλψης σε ένα ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών.

Για μεγάλη μεταρρύθμιση και αλλαγή στο σύστημα υγείας, μίλησε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ  Οδ. Κωνσταντινόπουλος , ενώ αρνητικά τοποθετήθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Το νομοσχέδιο δεν θα λύσει τα προβλήματα, αλλά θα είναι η αφετηρία μιας πορείας που θα έχει ορίζοντα δύο ετών για να καρποφορήσει έτσι όπως θέλουμε», είπε από την πλευρά του ο Αδ. Γεωργιάδης , προαναγγέλλοντας αλλαγές  που προέκυψαν  από το διάλογο των Κ.Ο. της  ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By