Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντιπρόεδρος FIFA: Αν υπήρξαν δωροδοκίες, θα επαναλάβουμε την ψηφοφορία για το Μουντιάλ 2022

Μετά τις αποκαλύψεις των Sunday Times

1Ο αντιπρόεδρος της FIFA Τζιμ Μπόις τάχθηκε υπέρ μιας πιθανής επανάληψης της διαδικασίας ψηφοφορίας για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, μετά από τις κατηγορίες για διαφθορά και χρηματισμό αξιωματούχων για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Κατάρ.

Οι Sunday Times με δημοσίευμά τους υποστηρίζουν ότι υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ δωροδόκησε αρκετούς αξιωματούχους με αντάλλαγμα την ψήφο τους υπέρ του Κατάρ.

Ο Μπόις, που δεν ήταν στην εκτελεστική επιτροπή την περίοδο της ψηφοφορίας το 2010, ανέφερε στον Μάικλ Γκαρσία, εντεταλμένο ερευνητή της FIFA, που εξετάζει τις κατηγορίες διαφθοράς, ότι θα έπρεπε να διευρύνει τις έρευνές του.

«Ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, πιστεύω ότι οποιαδήποτε απόδειξη για άτομα που δωροδοκήθηκαν ώστε να ψηφίσουν με συγκεκριμένο τρόπο, πρέπει να δοθεί άμεσα στον Μάικλ Γκαρσία και να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνάς του. Αν η έκθεση του Γκαρσία δείχνει ότι υπήρξε λανθασμένη απόφαση για το Μουντιάλ του 2022, τονίζω ότι δεν θα είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα να προχωρήσουμε σε επανάληψη της ψηφοφορίας. Αν ο Γκαρσία βρει αδιάσειστες αποδείξεις και δοθούν στη FIFA, τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι θα πράξουμε, τόνισε ο Μπόις στο Radio 5.

By