Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Απαίτηση της Χρυσής Αυγής η απόσυρση του αντιρατσιστικού νόμου

Κατ” απαίτηση της Χρυσής Αυγής η απόσυρση του «αντιρατσιστικού» νόμου λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν υποστηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

RATSISMOSΤο αντιρατσιστικό νομοθέτημα αποσύρεται μετά από απαίτηση της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του που σχολιάζει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καθυστερήσει την κατάθεσή του.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε ανακοίνωση του «σήμερα η κυβέρνηση διέψευσε με εκκωφαντικό τρόπο τους κακόβουλους που την κατηγορούν ότι είναι τελείως ανελαστική και δεν αποδέχεται κανένα αίτημα. Τελικά οι κυβερνώντες άκουσαν με ευαισθησία την κραυγή αγωνίας της Χρυσής Αυγής και απέσυραν το νομοσχέδιο για την πάταξη της ρατσιστικής βίας». Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ βάλει κατά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναφέροντας πως «τα κροκοδείλια δάκρυα από τους θιασώτες της δημιουργίας συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) περισσεύουν αφού υποστηρίζουν τη ΝΔ που συναγελάζεται ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή και επιβάλλει στην κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση της ΔΗΜΑΡ που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «κοντόφαλμο αριστερισμό». Οπως αναφέρει «την ώρα που οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με πρωτοστατούσα τη ΔΗΜΑΡ προωθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επειδή θεωρούν ότι τους αφορά-και δικαίως-, την ίδια ώρα ο κοντόφθαλμος αριστερισμός του ΣΥΡΙΖΑ τον ωθεί να επιχαίρει για τις πληροφορίες περί απόσυρσής του. Διαφορετικά τύμπανα βαράνε με τον ίδιο ήχο. Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας είναι υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας να ψηφιστεί το ταχύτερο δυνατό».

Στην ίδια λογική κινείται και η δήλωση της εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά που σημειώνει: «Ζητάμε να μην υπάρξει καμία αναβολή, να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο, που πρέπει να στηρίζεται στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει  το ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί επιτέλους στην πρωτοπορία των χωρών της Ευρώπης και να ακολουθήσει τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ε.Ε στα θέματα αυτά. Καμία συντηρητική μειοψηφία δεν πρέπει να ανακόψει αυτή την πορεία. Αναμένουμε φυσικά να τεθεί υπόψη μας το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου»

 

By