Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντισυνταγματικές οι μετατάξεις των Δημοτικών Αστυνομικών

Συγκέντρωση και πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ τη Δευτέρα

dimotiki astinomiaΔιαμαρτυρόμενοι για την προωθούμενη μετάταξη τους στην Ελληνική Αστυνομία, οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από τα γραφεία στην Αγ. Κωνσταντίνου και πορεία προς τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι μόνιμοι υπάλληλοι που έχουν διορισθεί μέσω ΑΣΕΠ. Πώς αυτή τη στιγμή απολύει η κυβέρνηση υπαλλήλους που έχει προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ; Αυτό που αποπειράται να γίνει είναι αντισυνταγματικό, διότι προσκρούει στο άρθρο 102, παρ. 1 του Συντάγματος. Συνιστά παρέμβαση του κράτους στην τοπική αυτοδιοίκηση» δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας Θ. Τάτσης.

Για τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και καλεί στις 12:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή» την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, που -όπως σημειώνεται- «είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ» ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση. Πλέον, στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι” αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By