Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση εν όψει των Ολυμπιακών στο Σότσι

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση πραγματοποίησαν οι Ρώσοι στο Βόρειο Καύκασο μετά τις δολοφονίες 6 ανθρώπων

russia_caucasus690
Οι σοροί των 6 ανδρών ανακαλύφθηκαν σε τέσσερα αυτοκίνητα στην περιοχή της Σταυρούπολης, σύμφωνα με εκθέσεις Ρώσων ερευνητών και μέσων ενημέρωσης της χώρας. Οι ρωσικές αρχές πραγματοποίησαν σήμερα αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε δύο περιοχές του Βορείου Καυκάσου μετά τις δολοφονίες 6 ανδρών από ένοπλους στην ανάστατη περιοχή αυτή, γεγονός που εγείρει ανησυχίες λόγω της εγγύτητας του Βορείου Καυκάσου με την πόλη Σότσι, όπου θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι σοροί των 6 ανδρών ανακαλύφθηκαν σε τέσσερα αυτοκίνητα στην περιοχή της Σταυρούπολης, σύμφωνα με εκθέσεις Ρώσων ερευνητών και μέσων ενημέρωσης της χώρας. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν οδηγοί ταξί, οι οποίοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, κατά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία ανακάλυψε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σημείο κοντά σε δύο από τα οχήματα. Οι μηχανισμοί αυτοί εξουδετερώθηκαν χωρίς να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς. Οι βόμβες ήταν παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν από τους ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στην περιοχή, δήλωσαν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. Μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας περιέγραψε ότι στο εσωτερικό των μηχανισμών αυτών είχαν τοποθετηθεί κομμάτια μετάλλου για να εκτοξευτούν θραύσματα και να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα στην περίπτωση που εκρήγνυντο.

Την επιχείρηση ανέλαβε ο τοπικός βραχίονας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας. Αργότερα, ωστόσο, η Επιτροπή Έρευνας με έδρα τη Μόσχα ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει τις δολοφονίες ως εγκληματική ενέργεια, όχι ως τρομοκρατική.

Οι δολοφονίες πραγματοποιήθηκαν σε δύο διαφορετικές περιοχές έξω από το Πιατιγκόρσκ, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά του Σότσι, της πόλης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Τα μέτρα ασφαλείας που έχει τεθεί σε εφαρμογή στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας είναι πρωτοφανή λόγω της απειλής για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις καμικάζι στην πόλη του ρωσικού νότου, το Βόλγκογκραντ τα τέλη Δεκεμβρίου. Για τις επιθέσεις αυτές οι ρωσικές αρχές κατηγορούν τους Ισλαμιστές του Βορείου Καυκάσου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By