Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στο Σλαβιάνσκ ανακοίνωσε το Κίεβο

Φιλορώσοι ακτιβιστές οπλισμένοι με αυτόματα όπλα κατέλαβαν χθες, Σάββατο, κτίρια της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας στο Σλαβιάνσκ

ukraine-slavianskpolicestation

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση για να τερματίσουν τον έλεγχο που ασκούν αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ, μετά τις καταλήψεις κτιρίων και σημείων ελέγχου από φιλορώσους διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία. Φιλορώσοι ακτιβιστές οπλισμένοι με αυτόματα όπλα κατέλαβαν χθες, Σάββατο, κτίρια της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας στο Σλαβιάνσκ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα, και ύψωσαν οδοφράγματα στα περίχωρα της πόλης.

«Μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση άρχισε στο Σλαβιάνσκ. Διευθύνεται από το αντιτρομοκρατικό κέντρο της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας. Συμμετέχουν δυνάμεις από όλες τις μονάδες ασφαλείας της χώρας. Ας είναι ο Θεός μαζί μας» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Νωρίτερα, η Ρωσία προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χρήση βίας στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις συνομιλίες που είναι προγραμματισμένες να γίνουν αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη.Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, κατηγορούν τη Ρωσία ότι υποκινεί την κρίση στην Ουκρανία, με το Κρεμλίνο να αρνείται αυτές τις κατηγορίες.

By