Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Σήμερα σε Βύρωνα, Περιστέρι, Αγία Παρασκευή και Θεσσαλονίκη

fosphotos.com, Angeliki Panagiotou

Τείχος στο φασισμό υψώνουν πολίτες σε όλη τη χώρα και διοργανώνουν σήμερα, Παρασκευή, και αύριο, Σάββατο, συγκεντρώσεις σε αρκετές περιοχές.

Σήμερα αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και στις 7 μμ αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγ. Λαζάρου στον Βύρωνα.

Στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι αντιφασιστική συναυλία, στην πλατεία όπου βρίσκεται ο σταθμός του Μετρό

Αντίστοιχη κινητοποίηση θα λάβει χώρα σήμερα και στη Θεσσαλονίκη. Στις 18:00 το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού καλεί σε συγκέντρωση έξω από το 1ο δημοτικό Περαίας και από εκεί θα ξεκινήσει πορεία. Στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στη Ροτόντα.

Στην Άρτα από σήμερα έως την Κυριακή πραγματοποιείται στον θερινό κινηματογράφο «Ορφέας» αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό φεστιβάλ.

Το Σάββατο προγραμματίζονται αντιφασιστικές διαδηλώσεις στην Αθήνα και το Βόλο.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση στο Θησείο ενώ σε πορεία στο Βόλο καλεί το απόγευμα το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, πολιτική συλλογικότητα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στο Βόλο το ραντεβού δίνεται στις 18:00 στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Και οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Ήδη όπως είναι γνωστό την επόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι με σημείο προσυγκέντρωσης την Πλ. Νίκης (τριγωνάκι-ζαρντέν), Π. Τσαλδάρη-Αμφιάλη.

Επίσης το επόμενο Σαββατοκύριακο διοργανώνεται στην Καλαμάτα το 2ο Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By