Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ξένα και εγχώρια συμφέροντα επιχειρούν αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης

Τι συζήτησαν Σαμαράς-Βενιζέλος κατά την επιστροφή τους από την Κύπρο

samaras venizelos fosphotosΜία εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την επιστροφή τους από την Κύπρο, όπου έδωσαν το παρών στην κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν, μεταξύ άλλων, στις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν κυρίως οι νέες απαιτήσεις που εγείρουν οι τροϊκανοί και οι οποίες έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στην κυβέρνηση καθώς όπως εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν κάθε φορά και νέα μέτρα.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την χρονική στιγμή που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει την πρόταση μομφής δημιουργεί στους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο την υποψία πως ξένα και εγχώρια συμφέροντα σχεδιάζουν επιχείρηση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης ώστε να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές.

Άλλωστε, σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα Guardian επικαλείται έλληνα ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα ότι «η τρόικα μας πιέζει για να υιοθετήσουμε πολιτικές που είναι τρελές».

«Αν μας υποχρεώσουν να επιβάλλουμε ακόμα και μισό μέτρο περισσότερο, τότε θα γίνει επανάσταση σε τούτη τη χώρα. Είναι τυφλοί;», διερωτήθηκε η ίδια πηγή.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησαν τη στάση που θα τηρήσει η ελληνική πλευρά στο κρίσιμο ραντεβού του κ. Σαμαρά με την γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή στο Βερολίνο.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν εκ νέου πως γραμμή της κυβέρνησης είναι να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ:newpost.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By